Az Iszlám Államot dicsőítették a Radnóti gimnázium honlapján

Publikálás dátuma
2015.07.29. 10:17
Forrás: Facebook/Radnóti gimnázium
A kormány az igazi terrorista, a háború most kezdődik, és amikor Amerika, Irán és a cionisták muszlimokat gyilkolnak, senki nem hallja, hogy ugatna a média – a cink.hu fedezte fel, hogy egy ideig ez volt olvasható az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium honlapján.

 A meghekkelt oldalra felkerült egy videó is, amelyen egy rap-számot ad elő egy muszlim férfi a világ szenvedéséről.

A gimnázium honlapját a cink.hu szerint a  Phenomene Dz törte fel, megjelenítve az Iszlám Állam zászlóját is, illetve egy feliratot, miszerint "Szeretem az Iszlám Államot". A hekker a saját Facebook- és Twitter-profilját is a Radnóti honlapjára linkelte, ami azonban értékelhető információkat nem tartalmaz a felhasználó személyét illetően. Az sem derül ki, hogy az illető a terrorszervezet tagja, vagy "csak" szimpatizál velük.

Szerző

Vizsgálódik az ÁNTSZ a Nyugatinál

Publikálás dátuma
2015.07.29. 09:19
Fotó: Tóth Gergő, Népszava
A népegészségügyi szakemberek továbbra is kint vannak a fővárosi Nyugati pályaudvarnál, ahonnan kedd éjjel több mint ötven külföldi állampolgárt vittek kórházba megbetegedés gyanújával. A fővárosi és Pest megyei tisztifőorvos elmondta: még az éjszaka elvégezték a fertőtlenítést, de továbbra is a helyszínen vannak, felügyelik a további takarítási munkálatokat, és higiénés felvilágosítást tartanak a menekülteknek, valamint a környék vendéglátóhelyein is.

Kedd este kaptak jelzést a mentőszolgálattól arról, hogy a Nyugati pályaudvarnál hasmenéses megbetegedések fordultak elő a menekültek körében. Az eset kivizsgálását azonnal megkezdték, és megtették a szükséges intézkedéseket.

A főorvos tájékoztatása szerint azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen fertőzésről van szó, de  a tapasztalthoz hasonló megbetegedések megfelelő higiéniai körülmények között elkerülhetők, például, ha van lehetőség a kézmosásra. A budapesti Egyesített Szent László és Szent István Kórházban egy terhes nőt és egy ötnapos csecsemőt kiszáradás veszélye miatt kellett ellátni. További megbetegedésről a népegészségügyi szervnek nincs tudomása.

A Migration Aid nevű civil kezdeményezés szerda hajnalban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy kedden késő este ismeretlen fertőzés miatt több menedékkérőt kórházba vittek a Nyugati pályaudvarról.  A civil önkéntesek hasmenésre panaszkodó, vasúti csatlakozásra váró családokkal találkoztak, ezek tagjait a mentőszolgálat kórházba vitte a Budapesti Közlekedési Központ bevonásával, busszal.

Szerző
Frissítve: 2015.07.29. 15:36

Felfedezték a MERS vírus ellenanyagát

Publikálás dátuma
2015.07.29. 07:16
Fotó: Thinkstock
A közel-keleti légzőszervi tünetegyüttes (MERS) vírusának természetes emberi ellenanyagát találta meg egy nemzetközi szakemberekből álló kutatócsoport, amely szerint a felfedezés segíthet a gyakran halált okozó betegség védőoltásának és gyógyszerének kifejlesztésében is.

Az első MERS-megbetegedés Szaúd-Arábiában történt 2012-ben. A koronavírus tüdőgyulladással, lázzal, köhögéssel, légzési nehézségekkel járó fertőzést okoz. A kór ellen egyelőre nincs védőoltás vagy bevált gyógymód. A betegség eddig több mint 500 emberrel végzett 26 országban. A vírus nem könnyen terjed emberről emberre, ezért a fertőzések többségének forrása nem egyértelmű.

A szakemberek olyan semlegesítő antitestre bukkantak, amely nemcsak felismeri az adott vírust, hanem meg is akadályozza, hogy a gazdatest sejtjeit megfertőzze, így végül kitisztítja az infekciót az emberi vagy állati szervezetből. Antitestet a kockázati csoportba sorolt embereknél védőoltásként, míg a már megfertőződtek esetében gyógyszerként lehetne használni.

Szerző
Frissítve: 2015.07.28. 22:43