Bilincsben az 5 éves fiát megszöktető apa - Videó

Publikálás dátuma
2015.07.30. 19:20
Fotó: Thinkstock
A belga hatóságok 2015. július 9-én - nemzetközi elfogatóparancs alapján - Brüsszelben elfogták F. Andrást, aki még 2013. május 17-én válófélben lévő feleségétől láthatásra vitte közös gyermeküket. Az 5 éves kisfiút azonban az előírt határidőre nem vitte vissza az asszonyhoz, vele ismeretlen helyre távozott - írja a rendőrség honlapján.

A férfit az ORFK munkatársai 2015. július 28-án Magyarországra hozták, majd a  Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei még aznap Budapestről a Fonyódi Rendőrkapitányságra szállították.

A férfi ellen kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás. A felmerült információk alapján az apa a kisfiút 2013 decembere óta nem járatta óvodába, így a gyermek nem vett részt az iskolai előkészítő foglalkozásokon, valamint megakadályozta azt, hogy édesanyjával találkozhasson, ezzel a kisfiú érzelmi, értelmi, erkölcsi fejlődését veszélyeztette.

A 34 éves balatonlellei F. Andrást a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Szerző

Árokba csapódott egy kamion a 68-ason

Teljes szélességében lezárták a 68-as főutat Mesztegnyő határában csütörtökön kora délután egy árokba hajtott kamion miatt - közölte a rendőrség a honlapján.

A jármű vontatmánya az úttesten keresztbe fordult, ezért a műszaki mentés és a helyszínelés idejére teljes pályás útlezárás van érvényben. Az arra közlekedők Marcali - Nagyszakácsi - Tapsony - Szenyér útvonalon kerülhetik el a baleset helyszínét. Az eddig tisztázatlan körülmények között történt balesetben senki nem sérült meg.

Szerző

Tömegkarambol az 51-esen, egy csecsemő is sérült - Fotók!

Publikálás dátuma
2015.07.30. 14:35
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Egy kamion és három személyautó ütközött össze az 51-es főúton Dunavarsány térségében csütörtök délben, többen megsérültek, az utat lezárták.

Csámpai Attila, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője arról tájékoztatott, hogy az egyik autóba kettő, a másikba egy ember beszorult, őket a szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki. Az első információk szerint a balesetben öten sérültek meg: három felnőtt súlyosan, valamint két gyermek, köztük egy csecsemő. A gyerekek állapotáról a szóvivő egyelőre nem tudott nyilatkozni. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, és kivonult a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A forgalmat a Sport utca irányába terelik le a főútról, ahová a délegyházi Majosi úton lehet visszatérni.

Szerző