Bilincsben az 5 éves fiát megszöktető apa - Videó

Publikálás dátuma
2015.07.30 19:20
Fotó: Thinkstock
A belga hatóságok 2015. július 9-én - nemzetközi elfogatóparancs alapján - Brüsszelben elfogták F. Andrást, aki még 2013. május 17-én válófélben lévő feleségétől láthatásra vitte közös gyermeküket. Az 5 éves kisfiút azonban az előírt határidőre nem vitte vissza az asszonyhoz, vele ismeretlen helyre távozott - írja a rendőrség honlapján.

A férfit az ORFK munkatársai 2015. július 28-án Magyarországra hozták, majd a  Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei még aznap Budapestről a Fonyódi Rendőrkapitányságra szállították.

A férfi ellen kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás. A felmerült információk alapján az apa a kisfiút 2013 decembere óta nem járatta óvodába, így a gyermek nem vett részt az iskolai előkészítő foglalkozásokon, valamint megakadályozta azt, hogy édesanyjával találkozhasson, ezzel a kisfiú érzelmi, értelmi, erkölcsi fejlődését veszélyeztette.

A 34 éves balatonlellei F. Andrást a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Szerző

Hármas karambol az M3-ason – Több kilométeres volt a torlódás

Publikálás dátuma
2019.03.22 17:33
Illusztráció
Fotó: Shuttertock
A baleset Gödöllőnél, a Budapestről kivezető oldalon történt.
Több autó is összeütközött péntek délután az M3-as autópályán, Gödöllőnél, a Budapestről kivezető oldalon. Az elsődleges információk szerint senki sem sérült meg a balesetben – írja a police.hu. Az Útinform szerint három jármű karambolozott, és a 30. kilométernél a belső sávot zárták le. Több kilométeres volt a torlódás. A forgalom azóta ismét zavartalanul haladhat.
Frissítve: 2019.03.22 20:20

Jogerősen elutasították Magda Marinko feltételes szabadságra bocsátási kérelmét

Publikálás dátuma
2019.03.22 15:14

Fotó: Népszava
A rettegett gyilkos 1995-ben alighanem csak azért kerülte el a tényleges életfogytiglant, mert akkor még nem szabhattak ki ilyet. 2021-ben vizsgálják újra a kiengedését, ami ha meg is történne, szerb börtönbe vezetne az útja.
A másodfokon eljáró Szegedi Törvényszék bírói tanácsa jogerős végzésével mellőzte Magda Marinko feltételes szabadságra bocsátását. Juhászné Prágai Erika, a bíróság szóvivője pénteken az MTI-nek elmondta, a törvényszék osztotta az első fokon eljáró Szegedi Járásbíróság nyomozási bírójának álláspontját, hogy a büntetés céljai további szabadságelvonás nélkül nem érhetők el.
A büntetés-végrehajtási törvény előírásainak megfelelően a bíróság 2021-ben újra megvizsgálja a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét.
A fogvatartottat a Legfelsőbb Bíróság előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt sújtotta életfogytig tartó szabadságvesztéssel.
Elítélése idején még nem volt lehetőség a tényleges életfogytiglan kiszabására - pedig minden bizonnyal ez várt volna rá.
Magda Marinkót egy orosházi asszony meggyilkolásáért, valamint egy Kecskeméten elkövetett hármasgyilkosságért ítélte el a bíróság 1995-ben. A hidegvérrel, embertelenül és nagy szervezettséggel végrehajtott bűncselekmények félelmet idéztek elő az országban. A szerb állampolgárságú férfit a szegedi Z. Nagy család négy tagjának meggyilkolásával is megvádolták, de ebben a bíróság nem találta bizonyíthatónak a bűnösségét.

Szerbiában a bíróság a férfit távollétében - a Vajdaságban elkövetett bűncselekmények miatt - halálbüntetéssel sújtotta, amelyet a büntetési nem eltörlése után negyven év szabadságvesztésre változtattak át. Ha a magyar állam szabadon engedné, át kellene adni Szerbiának, hogy ott is megkezdhesse a rá kirótt büntetés letöltését.