Előfizetés

Hibázott az MTI és az M1 Híradó

Publikálás dátuma
2015.08.01. 14:45
FOTÓ: Népszava (korábbi felvétel)
Egy velencei szabadstrand azt állítja, hogy az MTI és M1 Híradó tegnap esti tudósításával ellentétben - miszerint az összes velencei szabadstrandot bezáratta az ÁNTSZ - ők nem zártak be, és szerintük más hasonló fürdőhelyek is átmentek a szűrésen. A velencei önkormányzat is megerősítette: nem zárták be az összes ingyenes strandot.

A Velence Korzó és Szabadstrand szombati közleményükben azt írták: pénteken téves tudósítás és híradás jelent meg az M1 Híradójában, illetve az MTI-n. A pontatlan és hibás híradás nem vette számba, hogy hány szabadstrand található a Velencei-tó környékén, a bezárásra ítélt szakaszokat automatikusan az összesnek vélte - állt a közleményben.

Közös közleményt adott ki az ügyben Velence önkormányzata és a Velencei-tó Turizmusáért TDM Egyesület is, szintén cáfolva a péntek esti sajtóhíreket. Mint írták, csak Velence város területén - a fizetős strandokon túl - három szabadstrand van. A városközpontban található Velence Korzó, az északi részen lévő Tóbíró Strand és a Gárdonnyal határos Velencefürdői Szabadstrand. Előbbi kettő fennakadás nélkül, a megfelelő engedélyek birtokában működik. A Velencefürdői Szabadstrand egy körülbelül 70 m-es partszakasz, amely nem rendelkezik a működéshez szükséges alapvető feltételekkel, ezért az üzemeltető eleget tett az ÁNTSZ határozatának és bezárta – írták.

Péntek este hangzott el köztévé esti Híradójában, hogy bezáratta az összes Velencei-tavi szabadstrandot az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ). A hatóság szerint nem a vízminőséggel van baj. A probléma az, hogy a szabadstrandok engedély nélkül üzemelnek, nem felelnek meg a közegészségügyi feltételeknek és nincsenek vízi mentők, elsősegélynyújtó helyek.

A járási hivatal arra kötelezte a standok üzemeltetőit, hogy nyolc napon belül helyezzenek ki a parton fürdést tiltó táblákat és a lépcsőket távolítsák el. Aki nem tesz eleget a határozatban foglaltaknak, akár egymillió forintos, többször is megismételhető bírságra számíthat - állt az MTI és M1 tegnapi híradásában.

Érsek Zsolt beperli a magyar államot

Érsek Zsoltot, Hatvan korábbi szocialista polgármesterét öt évvel ezelőtt jelentették fel jelentős anyagi hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt. A közelmúltban jogerősen kimondták, hogy nem történt bűncselekmény, a volt polgármester rosszakarói viszont elérték céljukat: Érsek nem indult a 2014-es választáson, most azonban a politikus úgy döntött: beperli a magyar államot.

Hatvan és térsége csatornázásának kapcsán a Fidesz helyi szervezete 16 rendbeli feljelentést tett: ebből 14 feljelentés ismeretlen tettes ellen szólt, két témakörben megneveztek, mint a város korábbi polgármesterét. Azért akartak bíróság elé állíttatni, mert szerintük én vagyok a felelős amiatt, hogy a csatornázást végző cégek egyike – mivel időközben csődbe ment – nem fizette be a pályázat során vállalt biztosítási fedezetet. A feljelentők azt állították, polgármesterként nekem kellett volna ellenőrizni a befizetést - meséli Érsek az ATV-ben az évekkel ezelőtt kezdődött történetet.

A volt polgármester szerint a politikai rosszakarók voltak a háttérben. "Az összeg jelentéktelen, és mint kiderült, nekem ehhez semmi közöm nincs, a feljelentők mégis megpróbálták rám tolni a felelősséget. A nevesítésnek az lehetett az egyik célja, hogy az eljárás során rabosítsanak, ez ugyanis nagyon jól hangzik, ha valakit le akarnak járatni, vagy politikai értelemben el akarnak lehetetleníteni" - nyilatkozta Érsek, akit időközben felmentettek a vádak alól, bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást. "Ez azt jelenti, hogy a hűtlen kezelés megtörténte sem bizonyítható. Ez olyan, mintha azzal gyanúsítanának, hogy megöltem Önt, miközben Ön él" - mondta el a szocialista politikus, aki most úgy döntött, viszontkeresettel él, és koncepciós eljárásra hivatkozva feljelenti a magyar államot  a strasbourgi nemzetközi bíróság előtt.

A teljes interjút ide kattintva elolvashatja!

100 éves keresztfát dózerolnak le a kerítés miatt - Fotók!

Publikálás dátuma
2015.08.01. 13:04
A kép csak illusztráció! FOTÓ: Thinkstock
A déli határzár építési munkálatai során egy több mint száz éves, 1908-ban emelt útmenti keresztet készülnek ledózerolni Bácsszentgyörgy határában - írja a Hírkép.com. 

A lap szerint eddig sem Szűcs Gergely bácsszentgyörgyi polgármesternek, sem az egyháznak nincs semmilyen kifogása az ellen, hogy e kereszt helyén négy méteres, árammal ellátott kerítés épüljön ideiglenes határzár címén”. Mint fogalmaznak, a kerítés helyét kitűzték, egy hónap múlva, amikorra a szögesdrótnak és kerítésnek itt állnia kell, már nyoma sem lesz a keresztény könyörületességnek, tisztességnek, emberségnek. 

 A lap megjegyzi: „Ez szimbolizálja a legjobban, hogyan törli el apránként jelenlegi kormányunk hazánk múltját és cseréli fel értékeit, szellemi és tárgyi emlékeit politikai hisztijére, és az élén álló vezetők fasiszta gondolatainak kiteljesítésére”.

A Hírkép megkérdezte a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Bajai esperesi kerületének esperesét, és a település polgármesterét, van-e erről tudomásuk és terveznek-e, tesznek-e valamit ellene, de még várják a választ.

A feszületről készült képeket ide kattintva nézheti meg!