Cseh remek országos csúccsal elődöntős 100 pillangón

Publikálás dátuma
2015.08.07. 12:04
Kazany, 2015. augusztus 5. A győztes Cseh László a 200 méteres pillangóúszás döntője után a kazanyi vizes világbajnokságon 2015.
Cseh László fantasztikus, 50.91 másodperces új országos csúccsal az első helyen jutott a 100 méter pillangó délutáni elődöntőjébe a kazanyi vizes világbajnokság úszóversenyeinek pénteki napján.

A 29 éves magyar versenyző - aki 50 méteren előbb bronz-, majd 200-on aranyérmet nyert a tatár fővárosban - több mint fél másodpercet faragott a két évvel ezelőtti római világbajnokságon felállított 51.45 másodperces idejéből.

"100 méter pillangón nem igazán lehet taktikázni, de azért a második ötvenet kicsit erősebben meghajtottam" - nyilatkozta Cseh, aki az utolsó négy tempóban nem vett levegőt, mint elmondta, ezúttal nem úgy jött ki a fal.

Cseh kiemelte, ahogyan a 200 méter előfutamait követően, úgy most sem érzi magát fáradtnak, ez pedig mindenképpen bíztató.

Szerző

Rekordra hangolva

Publikálás dátuma
2015.08.07. 08:00
„Bennem még maradt tartalék, az biztos, ma kiderül, hogy a többiek mennyit tudnak még” – fogalmazott Gyurta Dániel, aki történe
Gyurta Dániel a harmadik legjobb idővel jutott a 200 méter mell mai döntőjébe a kazanyi vizes világbajnokságon. A szám címvédője, így készülhet a példa nélküli tettre: ő lehet az úszósportban az első, aki ugyanabban a számban háromszor is megvédi világbajnoki címét. A tegnapi nap egyetlen döntőse, Szilágyi Liliána a hetedik helyen ért célba 200 méter pillangón.

Minden tekintet Gyurta Dánielre szegeződött a 200 méter mell elődöntőjében a kazanyi vizes világbajnokságon. A szám olimpiai bajnoka ugyanis történelmet írhat ma, ha zsinórban negyedik világbajnokságán is a dobogó legtetejére állna. A fináléba a harmadik legjobb idővel (2:08,52 perc) kvalifikálta magát a 26 éves sportoló, aki kiemelte: van még benne tartalék.

„Minden úgy történt, ahogy elterveztük” – kezdte értékelését Gyurta Dániel - Láttam, hogy a japán Koszeki Jaszuhiro nagyon megy, ami nem meglepő, hiszen ő a világranglista-vezető, az amerikai Cordest is figyeltem, azaz semmi különös nem történt. Talán egy picit erősebben kezdtem a tervezettnél, ezért is engedtem ki az utolsó ötvenen némiképp, hogy ne lőjek el mindent a döntő előtt. Bennem még maradt, az biztos, ma kiderül, hogy a többiek mennyit tudnak még” - zárta gondolatát az olimpiai bajnok úszó.

A tegnapi napon egyetlen magyarért szoríthattunk döntőben. A mindössze 18 esztendős Szilágyi Liliána a hetedik helyen végzett 200 méter pillangón. „Örülök, hogy életem első felnőtt világbajnokságán döntőt úszhattam, alapvetően boldog is vagyok, bár nem teljesen úgy sikerült az úszás, ahogy terveztem, mintha még maradt volna bennem, de nem úsztam igazán jó helyen. Nehéz ezt elmondani, miért éreztem picit demoralizálva magam, hogy a japán lány, aki végül megnyerte, ennyivel elment tőlem” – fogalmazott a szám ifjúsági olimpiai bajnoka.

Ötödik helyért játszanak a Benedek-legények
A címvédő magyar férfi vízilabda válogatott 13-9-re legyőzte az Egyesült Államokat a kazanyi világbajnokságon. Benedek Tibor tanítványai az ötödik helyért Montenegró legjobbjaival mérkőznek meg, így megismétlődik a két évvel ezelőtti barcelonai vb döntője. A délszláv csapat három góllal verte (11-8) Ausztráliát.
„Azzal vagyok a legelégedettebb, hogy a srácok túl tudták magukat tenni az előző mérkőzésen” - kezdte értékelését a szövetségi honlapján Benedek Tibor szövetségi kapitány, majd a következő ellenfelünkről is szót ejtett. - Montenegró nagyon erős csapat. Szeretném, ha úgy tudnánk hozzáállni ahhoz a meccshez, mint a két évvel ezelőttihez, hiába volt az akkor a döntő. Nekünk most az a dolgunk, hogy megszerezzük az ötödik helyet, nem is lehet más célunk” - mondta a tréner. A mérkőzés 14.30 órakor kezdődik, a találkozót élőben közvetíti az M4.Szerző

Szégyelli magát Kucsera Gábor

Publikálás dátuma
2015.08.07. 07:59
FOTÓ: Facebook
Kucsera Gábor, világ- és Európa-bajnok kajakos tisztában van mekkora kárt okozott a szeretet sportágának azzal, hogy pozitív lett a július közepén elvégzett drogtesztje. A 32 esztendős sportoló szervezetében kokaint találtak, így nem indul a két hét múlva kezdődő milánói olimpiai kvalifikációs vb-n K-1 1000 méteren.

„Évek óta nem értem el jelentős eredményt sportolóként, ha nem tudtam volna nyerni a szolnoki második válogatón, minden bizonnyal az is versenyzői karrierem végét jelentette volna – fogalmazott közleményében Kucsera Gábor.

– A pályafutásom szempontjából tehát rendkívül fontos volt a jó szereplés, és ezt a terhet képtelen voltam elviselni. Lazítani akartam, és a legrosszabb utat választottam. Tisztában vagyok azzal, hogy mekkora károkat okoztam a kajak-kenu sportágnak, egy életen át szégyellni fogom magam. Megbántottam a családomat is, tőlük is elnézést kérek” - mondta a sportoló, aki a két hét múlva kezdődő milánói olimpiai kvalifikációs vb-n K-1 1000 méteren indult volna.

„A kokain kizárólag versenyidőszakban tiltott. Mind mentálisan, mind fizikálisan képes felpörgetni, stimulálni az emberi szervezetet. Ez teljesítményfokozáshoz vezethet”- nyilatkozta lapunknak Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője, aki arra a kérdésünkre, hogy a kokainnal el lehet-e fedni a doppingszereket, röviden ennyit felelt: „Nem tudok róla, hogy ilyen hatása lenne”.

Szerző