Végkimerült tűzoltók Kaliforniában

Publikálás dátuma
2015.08.17. 09:37
Illusztráció/Getty Images
Az Egyesült Államok hat nyugati és északnyugati államában nehezítette a kiterjedt erdőtüzek oltását az aszály és az erős szél a hét végén. A 38 Celsius-fok fölötti hőségben tíz tűzoltó dőlt ki kimerültség, kiszáradás miatt.

Los Angeles közelében négy faház és mintegy 650 hektárnyi erdős terület vált lángok martalékává egy pénteken keletkezett tűzben. Féltucatnyi táborhelyet kiüríttettek a hatóságok. 

Kaliforniában az elmúlt két hét alatt 43 épület égett le. Colorado államban a hétvégén legkevesebb kilenc helyen gyújtotta fel a növényzetet villámcsapás, Montanában több tucatnyi helyen égett az erdő. Idaho Lewinston nevű településén egy 70 éves asszony szombaton életét vesztette, amikor a tűz miatti kitelepítésre készülve elesett és halálos fejsérülést szenvedett. Kamiah települést csaknem körülzárták a lángok. Az államban eddig 50 lakóház és 75 egyéb épület égett le. A legnagyobb kiterjedésű - ismeretlen eredetű - tűzvész 115 ezer hektárnyi területet perzselt fel.

Washington államban több mint 100 épület pusztult el a tűzben és mintegy 1500 kitelepítését rendelték el. Oregonban 14 ezer hektárnyi erdő égett le.

Szerző
Témák
USA erdőtüzek

Tiencsini robbanások - Még hetven család keresi a hozzátartozóját

Publikálás dátuma
2015.08.17. 09:31
Fotó: ChinaFotoPress/Getty Images Hírek
Két újabb holttestet emeltek ki a romok alól a múlt szerdai tiencsini robbanások helyszínén, így az áldozatok száma hétfőn 114-re emelkedett, az azonosított holttestek száma 54. Egyelőre eltűntként kezelnek 70 embert - közölték hétfői tájékoztatójukon a városi illetékesek.

A halottak közül 39 tűzoltó és öt rendőr. Az eltűntek többsége ugyancsak tűzoltó.

Fotó: ChinaFotoPress/Getty Images Hírek

Fotó: ChinaFotoPress/Getty Images Hírek

Továbbra is mintegy 700 ember van kórházban. Li Ko-csiang miniszterelnök a helyszínen hősöknek nevezte a szolgálatteljesítés közben elhunyt tűzoltókat, családjuk azonos kártérítést kap, függetlenül attól, hogy hivatásos tűzoltóként dolgozott vagy szerződéses, helyi alkalmazott volt.

Szerző

Halál a levegőben - Összeütközött két kisgép Kaliforniában

Publikálás dátuma
2015.08.17. 09:19
Illusztráció/Getty Images
A jelenlegi információk szerint négyen haltak meg, amikor két kisrepülőgép összeütközött a levegőben vasárnap Kaliforniában, San Diego és a mexikói határ közelében.

A baleset Brown Field városi repülőterétől mintegy három kilométerre történt. Az áldozatok a repülőgépek utasai voltak, a földön nem történt sérülés. A két hajtóműves Sabreliner és az egy hajtóműves Cessna 172-es az összeütközéskor egyaránt leszállni készült. A baleset okait vizsgálják, a helyszínen további esetleges áldozatok után kutatnak. A két gép lezuhanása miatt egy hektáron leégett a növényzet. A lángokat a tűzoltók megfékezték.

Szerző