Ez valaki(k)nek nagyon fog hiányozni -Negyvenmilliós heroinfogás

Publikálás dátuma
2015.08.19. 14:33
Illusztráció/Thinkstock
Negyvenmillió forint értékű heroint foglaltak le egy összehangolt akcióban szlovák és magyar rendőrök. A hatóságok elfogtak két-két török és magyar férfit - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

A nyomozás adatai szerint K. Nevzat és T. Mehmet szervezte a heroin Magyarországra csempészését és értékesítését, itthon pedig S. Lajos porciózta Kiskunlacházán és szállította a drogot. A házkutatás során másfél kilogramm heroint találtak nála. A szlovák hatóságok a 40 éves V. Zoltán ellen indítottak eljárást, mivel Révkomáromban egy, a rendőrök előtt ismert férfinek átadott kétkilónyi heroint. A kábítószer átadása után, összehangolt intézkedés keretében a szlovákok elfogták őt, a magyar rendőrök pedig a másik három gyanúsítottat.

A magyar és a szlovák rendőrök összesen négy kilogrammnyi heroint foglaltak le, amelynek a feketepiaci kiskereskedelmi értéke mintegy 40 millió forint.

Szerző

Megöltétek az apámat!

Publikálás dátuma
2015.08.19. 12:39
Fotó:Népszava
Egy kecskeméti lakásba kapták a riasztást a mentők, az ágyban fekvő fiatalember hirtelen felugrott és rátámadt az őt vizsgálni készülő szakemberre, akinek a segítségére sietett a társa. A mentők végül hátrálni kezdtek az épületből, ám a húsz éves férfi a a kapuig követte őket, és közben azt kiabálta, hogy ők ölték meg az apját. Az eset még tavaly nyáron történt, az ügyben most történt vádemelés. 

Schmidt Gábor ügyész közleménye szerint a férfi a mentőszolgálat munkatársai végül rendőri segítséget kértek, majd a -mára már - vádlottat a mentővel bevitték a felnőtt háziorvosi ügyeletre. A Kecskeméti Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a szabadlábon lévő férfi ellen. A járási ügyészség - többszörösen büntetett előélet miatt - végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta. A hír arról nem szól, hogy a fiatalember miért kiabálta a rendőröknek, hogy megölték az apját. 

Szerző

Vonatbaleset - Az egyik vonatvezetőt gyanúsítják

Publikálás dátuma
2015.08.19. 00:35
A baleset után. MTI FOTÓ: Mihádák Zoltán
Gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség a vasárnap reggel Aszódról induló és Nógrád megyében egy másik vonattal frontálisan ütköző vonat vezetőjét - hangzott el az M1 aktuális csatorna Híradójában kedden.

A hírműsor információi szerint a vezetőt hétfőn gyanúsítottként hallgatták ki tömegszerencsétlenséget okozó gondatlan veszélyeztetés miatt. A rendőrök a férfit már vasárnap, a kórházban őrizetbe vették, de az ügyészség szerint nincs szükség az előzetes letartóztatására - hangzott el a Híradóban. 

Vasárnap reggel frontálisan összeütközött két személyvonat az Aszód-Balassagyarmat vonalon, Acsa-Erdőkürt és Nógrádkövesd között. Huszonegy ember megsérült, ketten súlyosan. A vizsgálatok szerint az egyik vonat vezetője az írásbeli rendelkezés ellenére úgy indult tovább a kijelölt Acsa-Erdőkürt állomásról, hogy nem várta be a szemben közlekedő vonatot.

Szerző