Előfizetés

Vadnai Benjamin bronzérmes az U21-es vb-n

Vadnai Benjamin bronzérmet szerzett a vitorlázó Laser Standard U21-es világbajnokságon a hollandiai Medemblikben.

A 20 éves versenyző a 155 indulót számláló mezőnyben végig dobogós helyen vagy annak közelében állt, a bronzérmet az utolsó futamban elért negyedik hellyel biztosította be - tájékoztatott a Magyar Vitorlás Szövetség. Öccse, a 17 éves Vadnai Jonatán ötödikként zárt, ami kellemes meglepetés, mivel a nála idősebbek között érte el ezt az eredményt. Ezen a héten két utánpótlás vb-érem született a vitorlázóknál, csütörtökön Érdi Mária győzött a Laser Radial hajóosztály U19-es vb-jén.

Újabb óriásdugó volt az M7-esen

Publikálás dátuma
2015.08.23. 16:26
Illusztráció: Thinkstock
Lassú volt a forgalom a 7-es főúton Zamárdi környékén, torlódásra kellett számítani az M7-es autópályán - közölte a rendőrség vasárnap a honlapján. Később azzal frissítették az információt, hogy az M7-es 71-es számú főútvonalnál lévő felhajtójánál lépésben haladnak a járművek.

A Balaton déli partján lévő Zamárdiban vasárnap ért véget egy nagyobb tömegeket vonzó rendezvény, ezért a környező utcák és a 7-es számú főút járműforgalma lelassult. A nagyobb csomópontokban, kereszteződésben rendőrök irányítják a forgalmat.

Figyelmeztettek arra is, hogy a hosszú hétvége végének közeledtével az átlagosnál jóval többen ülnek járműbe és indulnak útnak, ezért torlódásokra kell számítani Budapest felé az M7-es autópályán, a 7-es számú főúton, valamint Somogy megye egyéb, forgalmasabb főútvonalain is.

Frissítés: a torlódás a 98-as kilométerszelvénytől a Budapest felé vezető oldalon alakult ki. A rendőrség a Balaton északi és a déli partjáról Budapest irányába közlekedőknek a 8-as és a 7-es számú főútvonalat javasolja.

Agresszívvá teszi a menekülteket a kerítés?

Publikálás dátuma
2015.08.23. 16:01
Augusztus közepére elkészül a drótakadály Ásotthalomtól Tiszaszigetig. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Mórahalom polgármestere szerint a már felépített kerítés miatt érezhetően agresszívabbak a menekültek. Nógrádi Zoltán ezt akkor mondta, amikor Hende Csaba honvédelmi miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter Mórahalmon járt, hogy munkaértekezletet tartsanak, és tájékozódjanak az építkezés aktuális állapotáról.

A munkaértekezlet első részén a polgármester beszámolt arról, hogy a helyi lakosság akaratával, szándékával megegyező mindaz, ami történik, az érintett önkormányzatok, a lakosság a beruházás lebonyolítása során együttműködik a Magyar Honvédséggel és a rendőrséggel.

Nógrádi Zoltán azonban azt is elmondta, hogy tapasztalják a már megépült műszaki rendszer terelő hatását, továbbá az illegális bevándorlók agresszivitásának, passzív ellenállásának növekedését. A közérdekű használati joggal összefüggő soron kívüli kártalanítási eljárást lefolytató kormányhivatalok vezetői – többek között – arról tájékoztatták a minisztereket, hogy a kártalanítással kapcsolatban a kormányhivatalok részére előírt feladatok végrehajtásában akadály továbbra sem jelentkezett, az érintett tulajdonosoktól panasz, probléma hivatalaikhoz nem érkezett, a kifizetések rendben folynak.

A munkaértekezlet második részében Hende Csaba és Pintér Sándor jelentéseket hallgatott meg az Országos Rendőr-főkapitányság, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) és a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) jelen lévő parancsnoki állományától. A jelentések az építkezés előrehaladott állapotának bemutatása mellett kitértek

-    a 2015. augusztus 14-én Kelebián tartott miniszteri munkaértekezleten meghatározott feladatok végrehajtásával,
-    a nyomvonal vezetésével,
-    az alkalmazott műszaki megoldásokkal,
-    az építési, szerelési anyagok rendelkezésre állásával, szállításával,
-    a munkavégzéssel, azon belül a közfoglalkoztatással,
-    a talajegyengetéssel, a szerkezetépítéssel, a cölöpözéssel
kapcsolatos kérdéskörök mindegyikére.