Meghalt az ablakon kiesett kisfiú

Publikálás dátuma
2015.08.26. 12:24
MTI Fotó: Lakatos Péter
A kórházban meghalt az a kétéves kisfiú, aki kedd este esett ki egy fővárosi társasház emeleti ablakából - közölte a rendőrség szerda délelőtt a honlapján.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt nyomoz 24 éves anyával szemben. Kedd este riasztották a mentőket Budapest X. kerületébe, ahol a Halom utcában az egyik társasház emeleti ablakából kizuhant a kisfiú. 

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója korábban arról számolt be, hogy a gyerek, akit a helyszínen még sikerült újraéleszteni, a társasház második emeletéről esett ki.

Szerző

Egy női motoros halt meg éjjel a Kerepesi úton

Fának ütközött és életét vesztette egy motoros kedden éjjel Budapesten a Kerepesi úton - közölte kedden honlapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

Mint írják, a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint szerdán 22 óra 50 perc körüli időben a Budapest X., Kerepesi úton egy motorkerékpár fának ütközött, és a járművet vezető nő olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A baleset helyszínelésének idejére az Örs vezér tere irányába mindkét forgalmi sávot lezárták, a járműforgalmat a Róna utcába terelték.

Szerző

Elítélték a szekszárdi jogosítványügy vádlottjait

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte kedden másodfokon, jogerősen a Pécsi Ítélőtábla a szekszárdi jogosítványügy több vádlottját, köztük a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) egykori ügyintézőjét és egy autósiskola vezetőjét.

A bíróság az NKH volt alkalmazottját 17 rendbeli vesztegetés és 45 rendbeli közokirat-hamisítás miatt mondta ki bűnösnek, ezért másfél évi, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, és 128 ezer forint vagyonelkobzást rendelt el vele szemben - közölte az ítélőtábla.

A vesztegetésben részt vett autósiskola vezetőjét két évi, felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta, illetve négy évre eltiltotta a járművezető-oktatói foglalkozástól; egy szakoktatóra egy évi, felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki, egyben két évre eltiltotta foglalkozásától.

Az ügy elsőrendű vádlottját, az NKH volt vizsgabiztosát a Szekszárdi Törvényszék már első fokon, jogerősen 44 rendbeli vesztegetés miatt két évi, négy évre felfüggesztett börtönre ítélte, végleg eltiltotta foglalkozásától, és 925 ezer forint vagyonelkobzást rendelt el vele szemben. Egy másik autósiskola-vezető másfél éves, felfüggesztett börtönbüntetést, a vesztegető tanulóvezetők megrovást kaptak.

Az elítéltek a bűncselekményt 2005 és 2008 között követték el. A tényállás szerint az autósiskolák vezetői és a szakoktató rendszeresen külön pénzösszegeket kért vagy fogadott el a tanulóvezetőktől azért, hogy a sikeres vizsgákat elérjék a vizsgabiztosnál, aki az elméleti vizsgához nyújtott segítségért rendszerint 30 ezer, a forgalmi vizsgáért 5-10 ezer forintot kért. Az NKH ügyintézője 5 ezer forintért igazolta valótlanul az egészségügyi vizsgákat. Az ügyben az NKH tett rendőrségi feljelentést.

A jogerős ítélet a vizsgabiztos esetében enyhébb a Szekszárdi Törvényszék első, 2012 októberében hozott határozatánál, amely a vizsgabiztosra három és fél évi, letöltendő börtönbüntetést szabott ki. Az ítélőtábla azonban 2013-ban, másodfokon a vádlottak többségét illetően megalapozatlanság miatt új eljárásra kötelezte a szekszárdi bíróságot. A táblabíróság ezúttal kisebb módosításokkal helyben hagyta a törvényszék ítéletét, amelynek többek között a bűnügyi költségekre vonatkozó részét hatályon kívül helyezte.

Szerző