Rendőrperek - Bene volt főkapitány felmentését kérte védője

Bene László volt országos rendőrfőkapitány felmentését kérte védőbeszédében ügyvédje kedden a Fővárosi Törvényszéken a nyugalmazott rendőr altábornagy és rendőr társai ellen a 2006 őszén történt események miatt indult büntetőperben.

Kádár András szerint a többrendbeli, elöljárói intézkedés elmulasztása miatt megvádolt Bene László nem követte el a terhére rótt bűncselekményt. Bene Lászlót az ügyészség elöljárói intézkedés elmulasztásával vádolja, mert az MTV-székház ostrománál történtek miatt indult belső vizsgálat alapján nem kezdeményezett felelősségre vonásokat. Védőbeszédében Kádár András azzal érvelt: Bene László a váddal szemben igenis megvizsgáltatta a rendőri intézkedéseket, több esetben felelősségre vonások is indultak.

Szerző

Lágokban áll 300 négyzetméteres esztergaműhely

Kigyulladt egy esztergaműhely kedd délelőtt a Vas megyei Kenyeriben, a 300 négyzetméteres épület lángokban áll, a tüzet három vízsugárral oltják a helyi és a sárvári tűzoltók - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője elmondta: az épületet átvizsgálták, de nem tartózkodott bent senki, az elsődleges információk szerint veszélyes anyagot sem tároltak a műhelyben. A helyszínre egy magasból mentőt és egy vízszállítót is kirendeltek, valamint kivonult a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat egysége is.

Szerző

Új haláldrog Debrecenben?

Publikálás dátuma
2015.09.08. 13:47
Illusztráció. Fotó: Thinkstock
Riadót fújtak a debreceni rendőrök: kérik, sürgősen jelentkezzen, aki a vasárnap elfogott T. Sándortól vett drogot. A férfi szerétől egy fiatal meghalt, három ember élet és halál között fekszik kórházban - írja a Bors. 

Életveszélyes kábítószer terjed Debrecenben. Vasárnap hajnalban egy halott férfira és három, eszméletét vesztett ismerősére találtak egy lakásban, mindannyian drogot fogyasztottak. Demeter Erika, a Hajdú-Bihar Megyei rendőrszóvivő közölte: a rendőrség elfogott egy 30 éves férfit, a gyanús szerint T. Sándor adta el az anyagot a négy embernek.

A rendőrség figyelmeztet: T. Sándor feltehetően többeknek is eladott a szerből, kérik, hogy akik fogyasztottak vagy vettek belőle, azok saját érdekükben azonnal jelentkezzenek orvosnál. A szóvivő egyelőre nem tudta megmondani, milyen típusú kábítószert találtak, ezt egyelőre szakértő vizsgálja.

Dr. Funk Sándor addiktológus a lappal közölte: feltehetően vagy amfetaminról, vagy valamilyen ópiátszármazékról lehet szó. 

– Gyakori, hogy az amfetaminhoz vagy az ópiátszármazékhoz valamilyen nyugtatót kevernek, vagy kokainnal turbózzák fel. Előbbi esetben légzésleállást okozhat a kevert kábítószer, utóbbiban szívritmuszavart, s az ebből fakadó szívleállást. Ritkán, de az is előfordul, hogy durva minőségű, szemcsésebb anyagot adnak el az árusok. A szemcsék a szívbe, majd a kis vérkörön keresztül a tüdőbe jutnak, amelynek hajszál­érrendszerét károsítva tüdőembóliát, ezáltal halált okozhatnak – tette hozzá Funk.  

Szerző