Fának csapódott egy turistabusz az Andrássy úton - Fotók!

Publikálás dátuma
2015.09.12. 00:06
MTI Fotó: Lakatos Péter
Fának ütközött emeletes városnéző autóbusz Budapesten, az Andrássy úton.

A balesetben senki nem sérült meg.

MTI Fotó: Lakatos Péter

MTI Fotó: Lakatos Péter

Szerző

Kiürítették a washingtoni főpályaudvart

Egy nőt megkéseltek pénteken a washingtoni pályaudvaron, a támadót egy biztonsági őr lőfegyverrel megsebesítette.

Mindkét sérültet kórházban kezelik, sebesüléseik a rendőrség szerint nem életveszélyesek. A CNN azt közölte, hogy az incidens kiváltó oka egy családi viszály volt.

A kongresszus épületének közelében lévő Union Stationt egy időre kiürítették és lezárták, majd újból megnyitották. Az amerikai főváros főpályaudvaron, amelyen évente 5 millió utas fordul meg, egy rövid felfüggesztést követően újraindult a forgalom. Itt található egyébként az Amtrak vasúti társaság igazgatósága is.

Szerző

Kilenc Warhol-képet cseréltek hamisítványokra

Publikálás dátuma
2015.09.11. 22:34
Warhol híres Monroe sorozata. FOTÓ: Getty Images, Peter Macdiarmid
Andy Warhol kilenc selyemszitanyomatát lopták el egy Los Angeles-i családi vállalkozás üzletéből: a 350 ezer dollár (96,6 millió forint) összértékű alkotások helyére hamisítványokat aggattak ki a tolvajok.

A rendőrség nyomozást indított az ügyben és keresi az ellopott műveket. A jelzéssel ellátott képek a néhai pop-art művész két selyemszitanyomat-sorozatába tartoznak. Hat alkotás az 1980-ban készült Ten Jews of the Twentieth Century elnevezésű kollekció része. A 150 ezer dollár összértékű alkotásokon Louis Brandeis, Martin Buber, George Gershwin, Sarah Bernhardt, Gertude Stein és Sigmund Freud arcképe köszön vissza. A másik három ellopott mű az 1983-as Endangered Species című sorozatba tartozik. A 200 ezer dollárt érő képek egy szibériai tigrist, egy fehérfejű rétisast és egy hím kanadai vadjuhot ábrázolnak.

Egy forrás szerint a nyomozók úgy vélik, hogy a tolvajok lefotózták és nagyméretű másolatokra cserélték az eredeti nyomatokat. Az elkövetők feltehetőleg speciális eszközzel vették le a falról a képeket és csavarták szét a kereteket.
A hamisítványok állapotából ítélve a selyemszitanyomatokat feltehetőleg az utóbbi három évben lopták el. A Moviola filmes vállalkozás tulajdonosai nem vették észre azonnal a cserét, csak amikor idén júliusban néhány alkotás megereszkedett és el kellett vinni újrakereteztetni, a boltban lévő szakember észrevette, hogy hamisítványokkal van dolga. Ezeken ugyanis nincs aláírás és sorozatszám.

A tulajdonosok ezután átvizsgálták a kollekciók többi darabját és összesen kilenc hamisítványt találtak. Legalább a nyomatok egyikét eladhatták: 2011 októberében egy fehérfejű rétisast (Bald Eagle) ábrázoló Warhol-kép cserélt gazdát a Bonhams árverésén. A nyomat azonos lehet az ellopott alkotással. A nyomozók szerint az adásvétel részletei elvezethetnek az eredeti nyomathoz - írta a Los Angeles Times.

Szerző