Stop a gyűlöletnek! - A magyar emberségért tüntet a DK

A Demokratikus Koalíció tüntetést szervezett vasárnapra "Vigyünk emberséget Magyarországba" címen, a párt szerint ugyanis Magyarország bajban van. Sújtja a szegénység, a kivándorlás, a korrupció, válságos helyzetbe került az oktatás, az egészségügy, összeomlottak a demokrácia és a szabadság intézményei - írták a tüntetés Facebook-eseményén. A demonstrációt 15:00 órakor az budapesti V. kerületben tartják az Egyetem téren, a nagygyűlésen beszédet mond Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke.

A DK az alábbi szöveggel hirdeti a demonstrációt: "Magyarország bajban van. Sújtja a szegénység, a kivándorlás, a korrupció, válságos helyzetbe került az oktatás, az egészségügy, összeomlottak a demokrácia és a szabadság intézményei. Soha ilyen gyenge nem volt a forint és rekordra nőtt az államadósság. A menekültek érkezése pedig most azt is megmutatta, hogy az Orbán-kormány méltatlanul bánik szerencsétlen sorsú emberekkel, nőkkel és gyermekekkel, akik pedig nem is akarnak Magyarországon maradni. Értelmetlen és súlyos sebesüléseket okozó vasfüggönyt emeltek a déli határra, mit sem törődnek az alapvető erkölcsi és emberiességi normákkal. Gyere velünk és tiltakozzunk együtt! Mutassuk meg Magyarország emberi arcát - buzdít a DK a tüntetésen való részvételre, amire mindenkit szeretettel várnak.

Gréczy Zsolt, a DK szóvivője lapunknak elmondta, hogy Gyurcsány Ferencen kívül olyan szónokok lesznek, akik magyar állampolgárok, de nem anyaországi gyökerekkel rendelkeznek. A szóvivő azt is közölte, hogy a tüntetés alatt takarókat és hálózsákokat is gyűjtenek, amiket civileken keresztül juttatnak majd el a menekültekhez.

Szerző
Frissítve: 2015.09.13. 00:21

Simicskó: már 4300 katona van a magyar-szerb határnál

Simicskó István honvédelmi miniszter szerint a Magyar Honvédség az elmúlt napokban felkészült arra, hogy a jogszabályváltozások hatályba lépésétől kezdődően, magas szakmai színvonalon képes legyen segíteni a rendőrség munkáját - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) szombaton.

A közlemény szerint a tárcavezető és Benkő Tibor vezérezredes, a vezérkar főnöke szombaton meglátogatták a Határozott Fellépés 2015 gyakorlat vezetési pontját Hódmezővásárhelyen és a magyar-szerb határ térségében az ideiglenes biztonsági határzár építési munkálatait Bácsborsódnál. 

Simicskó István Hódmezővásárhelyen megtekintette a gyakorlaton részt vevő katonák bemutatóját, beleértve a rendőrökkel közösen végrehajtandó tömegkezelési feladatokkal összefüggő felkészítést A miniszter a látogatás során rámutatott: az elmúlt napokban jelentősen megnövelték a magyar-szerb határon szolgálatot teljesítő katonák létszámát, amely immár mintegy 4300 főre emelkedett. A közlemény szerint a honvédelmi miniszter azt is mondta, hogy a rendvédelmi feladatok megkezdése előtt a katonák felkészítése során külön hangsúlyt fektetnek a pszichológiai alkalmasság fokozására.

Szerző

Kihúzták az ötöslottót!

Publikálás dátuma
2015.09.12. 21:51
Illusztráció: Thinkstock
Idén eddig csupán két alkalommal volt telitalálat az ötös lottón, e tekintetben ezen a héten sem történt változás, telitalálatos szelvény ugyanis nem volt, így senki nem viheti haza az 1,2 milliárd forintos főnyereményt.

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 37. héten megtartott ötös lottó és joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

Nyerőszámok:
    
8 (nyolc)
50 (ötven)
69 (hatvankilenc)
72 (hetvenkettő)
87 (nyolcvanhét) 
    
Joker: 885364
    
Nyeremények:

5 találatos szelvény nem volt;
a 4 találatos szelvényekre egyenként 2 129 870;
a 3 találatos szelvényekre 24 720;
a 2 találatos szelvényekre 1570 forintot fizetnek.

Szerző
Frissítve: 2015.09.12. 22:02