Előfizetés

Újra bíróságon a vak komondoros Balogh

Publikálás dátuma
2015.09.15. 07:18
A pszichológus szerint Balogh esetenként agresszív viselkedésre hajlik, a párkapcsolatában is FOTÓ: MTI/BUGÁNY JÁNOS
Alig 15 perc alatt vége is lett a tárgyalásnak hétfőn a Kecskeméti Járásbíróságon abban az ügyben, amely a vak komondort a családon belüli erőszak jelképévé tette Magyarországon - írja az Index. A súlyos testi sértéssel vádolt egykori fideszes országgyűlési képviselőt, Balogh Józsefet - ahogy az előző tárgyalásra - most is elkísérte Sz.-né, Terike, akinek betörte az orr-, arc-és a járomcsontját, de akivel újra együtt él, és aki így már nem is tanúskodik ellene.

 A bíróság által meghallgatni kívánt két szakértő és egy orvos tanú nem ment el a tárgyalásra. Balogh megkapta a pszichológusi és elmeszakértői véleményeket, amelyeket a nyáron elvégzett vizsgálatok alapján mostanra készítettek róla. Az elmeszakértő arra jutott, hogy a fülöpházi polgármester nincs korlátozva abban, hogy felismerje tettei társadalomra való veszélyességét, következményeit, és akkor sem volt, amikor 2013. április 28-án, egy lagzi után ököllel esett Terikének (majd később azt vallotta, vak komondorukon esett át az élettársa), tudatzavarral járó idegrendszeri elváltozásban sem szenved.

A pszichológus szakértő szerint Balogh intellektuális teljesítménye átlagos, ambiciózus, nagy fantáziájú, hajlamos a teátrális viselkedésre, robbanékony, türelmetlen, ingerlékeny, esetenként hajlik indulatos, agresszív viselkedésre, a párkapcsolatában is. A tárgyaláson egy vérrel szennyezett drapp színű blézert is bemutattak, valamint egy felsőt és egy szoknyát is. A következő tárgyalási napot november 17-re tűzték ki.

Profi módon csaltak, mégis lebuktak

Szlovák cégek közbeiktatásával csalt el a gyanú szerint több mint félmilliárd forint áfát egy bábolnai társaság, amelynek ügyében vádemelési javaslattal fejezték be az eljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi nyomozói. A korábban állami tulajdonú mezőgazdasági társaság papíron szlovák cégeknek adott el gabonát, miközben a tényleges vevők magyarországi társaságok voltak.

A szlovák cégek közbeiktatására kizárólag azért volt szükség, hogy biztosítsák az áfa nélküli, nettó áron való értékesítést. Az elkövetői kör egy cégen kívüli bűntárs által működtetett stróman cégláncolaton keresztül az unióból is vásárolt gabonát, amelyet belföldi beszerzésként feltüntetve adtak el magyarországi gabonafelvásárlóknak.

A mezőgazdasági termény és gépkereskedelméről ismert vállalkozás több volt vezetője, valamint bűntársaik és más cégek dolgozói, összesen nyolcan több mint félmilliárd forint áfát csaltak el. A pénzügyi nyomozók ingatlant, gépjárműveket, földterületet, értékpapírokat is zároltak az okozott kár megtérülése érdekében. Az elkövetőket tíz év szabadságvesztésre is büntethetik.

Hosszan torlódik az M3-as is a főváros felé

Az M3-as bevezető szakaszán folyó építési munkálatok, illetve egy baleset miatt jelentősen torlódik a forgalom a Budapest felé vezető oldalon Bag térségében - közölte hétfőn kora este az Útinform.

A tájékoztatás szerint a sztráda 35-ös és 36-os kilométere között a korábbi szalagkorlátot felváltó betonelemeket emelik be a helyükre, emiatt lelassult a forgalom. Egy kilométerrel odébb két autó koccant össze, a járműveket ezért a külső sávba terelik.