Előfizetés

Terroristát fogtak el Röszkén?

A köztévé értesülése szerint terrorcselekménnyel gyanúsítják a magyar hatóságok azt a férfit, aki szerda délután arra biztatta a határ szerb oldalán a migránsokat, hogy törjék át a kerítést. Korábban egy tudósító arról számolt be, hogy a magyar-szerb határnál - ahol órákig káosz uralkodott - egy azonosított terroristát fogott el a rendőrség. 

Az információt a műsorban Csiszér-Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője nem erősítette meg, de nem is cáfolta. A műsorban utaltak arra, hogy a férfi cselekedete a magyar törvények szerint kimeríti a terrorcselekmény elkövetésének fogalmát. Az M1 szerint a férfit őrizetbe vették, kihallgatása jelenleg is tart.

Csiszér-Kovács Viktória a röszkei átkelőkapu délutáni bedöntésével kapcsolatban elmondta, a rendőrség több személyt is előállított. Közlése szerint szerda este már békesség és nyugalom volt ezen a határszakaszon. Arról is beszélt, hogy a magyar rendőrség a szerb kollégákkal együttműködve megpróbálja egyesíteni azokat a családokat, akiknek tagjai a határ különböző oldalán rekedtek.

A rendőrségi szóvivő azt is mondta, a magyar rendőrök saját ellátmányukból adnak vizet és szendvicseket a magyar oldalon rekedt gyerekeknek és nőknek.

Korábban írtuk: az elfogott személyt minden bizonnyal a magyar rendőröket dobáló tömegben azonosították, és onnan emelték ki. A kihallgatása megkezdődött, azt azonban nem tudni, hogy a terroristát a határnál hallgatják ki, vagy már elvitték valahova máshová - tette hozzá. A tudósító kiemelte, hogy ezt az információt még senki nem erősítette meg, így a rendőrség sem.

Röszke a rendőrség szemével - Videók, fotók!

Publikálás dátuma
2015.09.16. 20:57
Forrás: police.hu
Támadás a határ ellen - rendőrségi videókat és fotókat közölt honlapján az ORFK a röszkei határon történt "incidensekről". A képre kattintva galéria nyílik!

Szijjártó elmondta, mennyi időre zárják le a röszkei átkelőket

Harminc napra zárták le a röszkei határátkelőhelyeket - erősítette meg a köztévének Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Pintér Sándor belügyminiszter döntését szerda délután.

Az M5-ös autópályán és a régi 5-ös úton lévő röszkei közúti határátkelő forgalmát kedd reggel 7 órától szünetelteti a rendőrség. Szijjártó Péter azt mondta: a döntésről a szomszédos országokat, valamint azokat az országokat is tájékoztatták, amelyek fuvarozási útvonalként tekintenek a magyar utakra, továbbá az Európai Bizottsággal is közölték a lezárást. 

A miniszter hangsúlyozta: a szerb területről a magyar rendőröket támadó erőszakos, agresszív bevándorlók nem békés menekültek, hanem "egy masszív, agresszív népvándorlási kihívással állunk szemben". Elképesztőnek és elfogadhatatlannak nevezte, hogy a bevándorlók így lépnek fel a magyar rendfenntartók ellen.