Előfizetés

Kijavítják a pornóoldalra irányító erkölcstankönyveket

Kijavítják azt az ötödikes erkölcstan könyvet, amelyben a 11-12 éves diákoknak olyan internetes oldalt ajánlottak, amelyiknek a kezdő lapján felnőtt tartalmak is elérhetőek. 

Az ajánlást egy szülő szúrta ki, aki a bezzeganya blogon megjelent levelében beszámolt arról is, hogy a könyvben egy hivatkozás látható, mely elméletileg egy személyiségtesztre utal. A weboldalt megnyitva azonban a gyerekek egy olyan portálon találhatják magukat, ahol egyebek mellett a pornóipar új tapasztalatairól, szilikon mellbimbókról és mélytoroksprayről olvashatnak. Ugyancsak nagy felháborodást keltett az ötödikesek irodalomkönyve is, melynek egy feladatában arra a kérdésre kellene válaszolnia a nebulóknak, ki a fontosabb számukra, az édesanyjuk vagy édesapjuk.

Kapcsolódó
Botrány: pornóoldalra irányít a diákok tankönyve

"Az EU magára hagyta Magyarországot"

 Az EU magára hagyta Magyarországot a schengeni határok védelmében, holott Magyarország elvárná, hogy Európa inkább segítse, mint kritizálja - mondta Mikola István biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára kifejtette: a visegrádi partnerekkel folytatott szerdai egyeztetései alkalmával megállapodtak abban, hogy a jelenlegi helyzet a kezdete egy olyan folyamatnak, amelynek kezelésére Európának fel kell készülnie.

A megbeszéléseken elsősorban a kvótákról volt szó, és a visegrádi csoport (V4) tagjai (Magyarország mellett Szlovákia, Csehország és Lengyelország) egyértelműen elutasították a kötelező kvóták bevezetését, és az önként vállalt kötelezettségek terve sem nyerte el a felek tetszését - idézte fel. Közölte: felmerült, hogy ha Magyarországra kétezer embert telepítenének, vélhetően ők "másnap már mennének Németországba, nem köthetjük meg őket". Hozzátette: teljesen végiggondolatlan ez a rendszer, és a V4 nem tudja elfogadni ezt a megközelítést.

Mikola István ugyanakkor kijelentette: Magyarország tagja az európai közösségnek, és az ott születő többségi döntések "ránk nézve kötelezettséget is jelentenek". Magyarország arra törekszik, hogy ebben a nehéz helyzetben is minden jogszabályt betartson, és eddig eleget is tudott ennek tenni, bár ennek ára van, hiszen "rendőrséget kell bevetni, vízágyúkat kell bevetni, könnygázt kell bevetni ahhoz, hogy ezeket a fiatal harcosokat visszatartsuk" - mondta. Megjegyezte: azokon, "akik ilyen ötkilós betondarabokat dobálnak tizenöt-húsz méterre, hát nem látszik az a több ezer kilométeres gyaloglás".

Az államtitkár hangsúlyozta: Európa nem képes ezt a helyzetet kezelni, nincs közös megoldás, "magunkra hagytak bennünket sajnos a schengeni határok védelmében". Jogszabályi kötelezettségünk, hogy a schengeni határokat megvédjük, és "elvárnánk, hogy ebben Európa segítsen inkább bennünket, mint kritizáljon, hiszen Európa határait védjük" - mondta Mikola István.

Gigarendezvényekre készül az MTVA?

Publikálás dátuma
2015.09.17. 21:41
FOTÓ: Népszava
Egyetlen ajánlattevőként az Apple Party Service Kft. nyerte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) komplex rendezvényszervezési feladatok és kapcsolódó szolgáltatások ellátására vonatkozó közbeszerzési pályázatát – írta a Világgazdaság (VG). 

Az időközben már meg is kötött szerződésben szereplő keretösszeg nettó 285 millió forint – a közmédia azzal is számol, hogy rendezvényein esetleg „védett személyek” is megjelennek. A Közbeszerzési Értesítőben megjelentek szerint az ajánlatkérő célja, hogy külső rendezvényeinek szervezését és lebonyolítását kiszervezze. Az interneten elérhető céginformációk szerit az Apple Party Service egy év alatt nem termel annyi bevételt, mint amekkora közbeszerzést most elnyert: a vállalkozás tavalyi bevétele 248 millió forint volt.