Munkálatok az Árpád híd margitszigeti lehajtójánál

Felújítja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az Árpád híd margitszigeti egyenes lehajtó hídjának útpályáját és járdáját - közölte a BKK.

A közlemény szerint a lehajtót a Margitsziget felől az Árpád híd irányába egyirányúsítják, ezért a Buda felől érkezők Pesten, a Népfürdő utcai lehajtónál visszafordulva, az északi lehajtón tudják megközelíteni a Margitszigetet. A felújítás várhatóan 2016. május 31-éig tart. A szombati első járatindulástól október 11-éig a 226-os autóbusz a Nyugati pályaudvar felé módosított útvonalon közlekedik, ideiglenesen a 26-os busznak a zenélőkútnál lévő megállójában áll meg.

Szerző

Mi történt? Leállt a Facebook

Publikálás dátuma
2015.09.24. 20:50
Fotó: Thinkstock
Egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta a problémát, este fél 7-kor világszerte leállt a legnagyobb közösségi portál, 20-25 percig csak ezt lehetett olvasni:

Szerző

Lehull a lepel, nyilvánosak Lázár szállodaszámlái

Publikálás dátuma
2015.09.24. 20:39
Illusztráció/Thinkstock
Egy nappal a Kúria ítélete után a Miniszterelnökség teljesítette is a bírósági döntést, és nyilvánosságra hozta, hogy hol szállt meg Lázár János a 2013-as svájci és olaszországi útján - írta a Direkt36.

Mindkét helyen patinás luxusszállodákban aludt: a Miniszterelnökség közlése szerint Milánóban a Four Seasons hotelben, Zürichben pedig az Eden Au Lac nevű szállodában.

Mindkét hotel az adott város legjobb szállodái közé tartozik. Lázár mindkét városban egy éjszakát töltött, és Milánóban a hotelszoba 298 ezer forintba, a zürichi szoba pedig 103 ezer forintba került. Ezek a részletek annak az adatkérésnek az eredményeként derültek ki, amelyet a Direkt36 újságírója indított még 2014 elején (akkor még az Origo munkatársaként). Az utazások azért keltettek feltűnést, mert más miniszterelnökségi kiküldetésekhez képest jóval nagyobb volt a szállásköltségük (a zürichi szállás esetében eredetileg csaknem félmilliós hotelköltséget adott meg a Miniszterelnökség, de aztán később ezt alacsonyabbra módosították).

A Miniszterelnökség és Lázár János kezdetben semmilyen részletet nem akart elárulni az útról, Lázár szerint ottani találkozóit az ország érdekében, a miniszterelnök megbízásából folytatta, de bizalmas jellegűek voltak, ezért azok tartalmáról nem akar beszélni. Mint a Miniszterelnökség képviselője az elsőfokú per során közölte , Svájcban “egy német állampolgárral tárgyalt a magyar–német, valamint a magyar–orosz kapcsolatokról”, Olaszországban pedig “a Svájcba illegálisan vitt magyar pénzeszközökkel kapcsolatban tárgyalt. A mostani ítélet csak a svájci és az olaszországi útra vonatkozik, mert az angliai kiküldetés esetében külön folytatódott az eljárás.

forrás: direkt36

Szerző