Már itt tartunk? - Harckocsik vonultak át Baranyán (videó!)

Hat páncélozott harci kocsi haladt át Baranyán szombaton délután. Egyelőre ismeretlen okból - írja a bama.hu.

Még nem zárta le a magyar kormány a horvát határt - erre akár napokon belül sor kerülhet -  miközben a dél-baranyai átkelőhelyen, Beremenden naponta ötszáz és kétezer fő közötti menekültet fogad/vesz át Horvátországtól Magyarország. Az egyelőre ismeretlen célból Baranyán áthaladó, hat magyar katonai harci járművet is felvonultató konvoj az országhatár, illetve Siklós felől Pécs irányába tartott. A páncélozott gumikerekes tankszerű harci járművek vélhetően BTR-80-asok lehetnek, ilyet tudomásunk szerint - írja a bama.hu - a magyar honvédség mellett hazánkban a Terrorelhárítási Központ is használ. A hat páncélozott és néhány más katonai járművet is felvonultató, rendőri felvezetés mellett haladó konvoj szombaton délután kettő és három óra között érkezett az országhatár felől, illetve Siklós irányából Pécs felé. A konvoj az 58-as úton haladt, s még a baranyai megyeszékhely előtt felhajtott az M60-as autópályára, a Budapest felé tartó oldalon.

Szerző

Mert megérdemli - Kitüntették Pozsgay Imrét

Publikálás dátuma
2015.09.26. 19:19
MTI Fotó: Kovács Attila (részlet)
A Szent István-díj idei kitüntetettje, Pozsgay Imre egykori államminiszter átvette az elismerést az Esztergomi Vármúzeum Lovagtermében. A Szent István Alapítvány "az összmagyarság érdekében végzett kiemelkedő jelentőségű tevékenységért" ítéli oda a Melocco Miklós Kossuth-díjas szobrászművész által tervezett díjat. 

Pozsgay Imre (Kóny, 1933. november 26. –) magyar politikus, egyetemi tanár. A Kádár-korszak egyik jelentős politikusa. 1976 és 1980 között kulturális, majd 1982-ig művelődési miniszter. 1982 és 1988 között a Hazafias Népfront Országos Tanácsa titkára, 1988 és 1990 között államminiszter. 1983 és 1994 között országgyűlési képviselő. 1980 és 1989 között a Magyar Szocialista Munkáspárt Központi, 1988 és 1989 között Politikai Bizottságának tagja.

1990-ben rövid ideig az MSZP alelnöke. Az első szabad országgyűlési választáson a párt Bács-Kiskun megyei területi listájáról szerzett mandátumot, a MSZP-frakció vezetője lett. 1990 novemberében kilépett a pártból és a frakcióból is, független képviselőként folytatta munkáját. 1991-ben Bíró Zoltánnal, az MDF első (ügyvezető) elnökével megalakította a Nemzeti Demokrata Szövetséget, melynek ügyvivője, majd elnöke lett. Az 1994-es országgyűlési választáson a párt nem érte el az 5%-os küszöböt. 1996-ban az NDSZ feloszlatta magát. 1995 és 1996 között a Magyar Egységért Mozgalom elnöke is.

1997-ben az MDF szakértője lett, a párt képviselőjelöltje az 1998-as országgyűlési választáson. A politikai színtéren 2005-ben jelent meg újra, amikor az Orbán Viktor által vezetett Nemzeti Konzultációs Testület egyik tagja lett.  A 2010-es országgyűlési választás után Orbán Viktor többek között Pozsgayt is felkérte az új alkotmány kidolgozására.

forrás: wikipédia

Szerző

VasárNAP már kisüt! (állítólag)

Publikálás dátuma
2015.09.26. 19:04
Illusztráció/Thinkstock
Vasárnap már kisebb körzetekben az ország északi részén és másutt is kisüthet hosszabb időre a nap. Helyenként azért még lehet gyenge eső, szitálás. Az északi szél az Alföldön megerősödik. Hajnalban 8-14, napközben  14-19 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn is gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, de kevés napsütés lehet, csapadék nem valószínű. Az északi szél megélénkül, időnként megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 fok körül alakul.

Kedden is legfeljebb hébe-hóba süt ki a nap, az északkeleti szél megélénkül, időnként megerősödik. Hajnalban 8, napközben 17 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szerdán sem lesz változás, sok felhő, kevés napsütés, napközben már csak maximum 15 fok várható. 

Szerző
Témák
időjárás