koncertek;Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál;pálinkatúra;

- Budavári pálinka- és kolbászkóstoló

Több mint négyszázféle párlattal, a pálinkák mellett kolbászokkal és egyéb kézműves termékekkel, három nap alatt rengeteg koncerttel, vezetett pálinkatúrákkal, pálinkaházasítási programmal, pálinkás édességekkel, gin különlegességekkel és TukTuk járatokkal várja a kulináris élményekre vágyó közönséget az október első hétvégéjén megrendezett Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál.

Azok számára, akik közelebbről szeretnének megismerkedni az egyes tájegységek különböző párlataival, 10-15 fős vezetett pálinkatúrákat indítanak a szervezők. A „Csajos” túrát a lágy, különleges párlatok szerelmeseinek találták ki, az „Üt meg hatot” az erőteljesebb italokat kedvelőknek. Akik többre vágynak, mint a puszta kóstolás nyújtotta örömök, azok elkészíthetik saját pálinka házasításukat. A programra jelentkezők négyféle szilvapálinkából készíthetnek egyedi, házasított pálinkát, amelynek maguk állíthatják be az illatát, ízét és alkoholfokát. A fesztivál kapui pénteken 14 órakor nyílnak meg.

Sok igazi jó film és néhány egészen kiemelkedő – ez a 2. Budapest International Dokumentary Festival öt napjának mérlege. A verseny nem csak tág merítésű és igényes, hanem nagyon bátor válogatást mutatott a műfaj nemzetközileg legérdekesebb, forró tematikájú darabjai közül. A fesztivál lendületén és jó hangulatán az sem tudott rontani, hogy egy elvetélt tüntetés és egy szánalmas balhé-féle követte a válogatás legizgalmasabb darabjának, Az érpataki modell című holland filmnek a vetítését.