Megnyithatják a csatlakozási fejezeteket

Az év végén megnyithatják az első csatlakozási fejezeteket Szerbiával. Ezt Michael Davenport, az Európai Unió Szerbiába akkreditált küldöttségének vezetője közölte. Mint mondta,a 23-as és a 24-es fejezetről lehet szó. A következő évben pedig további fejezetek megnyitása válhat esedékessé, közéjük tartozik a 23-as és a 24-es számú.

Az Európai Bizottság már egy évvel ezelőtt adott zöld utat arra, hogy megkezdjék a tárgyalásokat a 32-es fejezetről, amely a pénzügyi ellenőrzésről szól, de azóta nem történt előrelépés ebben a kérdésben. A 35-ös fejezet rendkívül fontos, hiszen a szerb-koszovói viszonyt szabályozza.

Szerző

Platini menteni próbálja magát

Bár továbbra is Michel Platininek, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnökének a legnagyobb az esélye arra, hogy a Nemzetközi Ladarúgó-szövetség (FIFA) jövő februári tisztújításán megválasszák Sepp Blatter utódának, aki ellen a svájci ügyészség múlt héten vizsgálatot indított korrupció miatt, egyelőre azért nem vennénk mérget arra, hogy valóban a francia focisztár lesz majd a FIFA következő első embere. A kételyeket erősítheti, hogy a Die Welt értesülései szerint nemcsak Blatter áll a svájci igazságszolgáltatás célkeresztjében, hanem Platini is. A lap szerint a Platininek a FIFA által kifizetett kétmillió svájci frank ügyében is vizsgálódnak a svájci hatóságok.

Pontosabban már az sem biztos, hogy ekkora összegről van szó. A Die Welt forrásai szerint ennél magasabb összeget kaphatott. Platini a maga részéről azt közölte, hogy a FIFA etikai bizottságánál kívánja tisztázni magát. A 60 éves sportdiplomata az egyes nemzetek szövetségeinek írt levelében azt állította, semmi törvénytelenség sem fűződik a nevéhez.

Szerző

Új helyzet az M1-M7 bevezető szakaszán

Változik csütörtökön az M1-M7 őrmezei csomópont építése miatt a bevezető szakasz forgalmi rendje - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A Balatoni úton érkező forgalom egy újonnan épített ideiglenes útpályán keresztül elsőbbségi kötelezettség mellett csatlakozik be a bevezető három forgalmi sávjába. A korábban kialakított ideiglenes becsatlakozó útpályát az Alsó Beregszász utcánál készülő csomópont építése miatt lezárják.

A Balatoni út M1-M7 autópálya alatti átvezető szakaszán, a városból kifelé haladó irányban a Balatoni út-Menyecske utca-Neszmélyi út csomópontja előtt sávszélesítést és útpálya-felújítást végeznek várhatóan három héten keresztül. A munkák előkészítése miatt útszűkületre kell számítani.

Az útpálya marása és aszfaltozása idején váltakozva csak egy sáv lesz járható a kifelé haladó közúti forgalom és a szembe közlekedő autóbuszok számára.

Szerző