Nem bírnak magukkal a puccsisták

Ismét heves harcok törtek ki a nyugat-afrikai Burkina Fasóban a kormánycsapatok és a puccsisták között. A helyi Omega rádió közlése szerint a puccsisták főhadiszállása környékén lőttek nehézfegyverekből a fővárosban, Ouagadougou-ban. Ezt követően azonban vezetőjük, Gilmert Diendere megadásra szólította fel híveit. A helyi amerikai nagykövetség szerint azonban a tábornok már nem képes irányítani embereit.

Előzőleg őrizetbe vették a csendőrség vezetőjét, Djibril Bassolét, aki a tavaly leváltott elnök, Blaise Compaoré kormányában a külügyi tárcát irányította, s csatlakozott a puccsistákhoz.

A városban ismét arra figyelmeztették az embereket, ne menjenek ki az utcákra. Az üzletek is zárva maradtak. Diendere múlt hét közepén tűzszünetben állapodott meg Michel Kafando elnökkel. Ezután a kormány ismét munkába állt.

Eredetileg október 11-én rendeztek volna választást az országban, ennek időpontját a zavargások miatt november 22-re tolták ki.

Szerző

Új helyzet az M1-M7 bevezető szakaszán

Változik csütörtökön az M1-M7 őrmezei csomópont építése miatt a bevezető szakasz forgalmi rendje - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A Balatoni úton érkező forgalom egy újonnan épített ideiglenes útpályán keresztül elsőbbségi kötelezettség mellett csatlakozik be a bevezető három forgalmi sávjába. A korábban kialakított ideiglenes becsatlakozó útpályát az Alsó Beregszász utcánál készülő csomópont építése miatt lezárják.

A Balatoni út M1-M7 autópálya alatti átvezető szakaszán, a városból kifelé haladó irányban a Balatoni út-Menyecske utca-Neszmélyi út csomópontja előtt sávszélesítést és útpálya-felújítást végeznek várhatóan három héten keresztül. A munkák előkészítése miatt útszűkületre kell számítani.

Az útpálya marása és aszfaltozása idején váltakozva csak egy sáv lesz járható a kifelé haladó közúti forgalom és a szembe közlekedő autóbuszok számára.

Szerző

Erkel László a Bóta Caféban

Publikálás dátuma
2015.09.30. 07:50
Erkel László díszlet- és jelmeztervező
A külföldön is sokat dolgozó, kiváló díszlet- és jelmeztervező, Erkel László, művésznevén Kentaur, a Bóta Café vendége szeptember 30-án, szerda este 9 órától a FIX Tévében. 

Monumentálisan fantáziadús látvány tervezésére képes. Lemezei is megjelentek, izgalmasan tud beszélni a szakmájáról és a világról. Bóta Gábor élő, online is nézhető, műsorában hívhatják őt a 445-1349-es számon, és a tv.fixhd skype címen szintén hozzászólhatnak az adáshoz. 

Szerző
Témák
Bóta Café