Előfizetés

Újra járható az 52-es út

Megindult a forgalom az 52-es úton, amelyet egy baleset miatt zártak le csütörtökön kora délután - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Hürkecz Zoltán törzsőrmester közleménye szerint rendőri irányítás mellett félpályán megindult a forgalom. A Kecskemét és Solt között történt balesetben kamion ütközött össze egy személygépkocsival. A karambolban többen megsérültek.

Kapcsolódó
Árokba borult egy kamion az 52-esen - Fotók!

PM: Bakondi tényleg a kormány Benny Hill-je

Publikálás dátuma
2015.10.01. 18:25
Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója tájékoztat MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Pintér Sándor össze-vissza beszélt és lapított a parlament szerdai Honvédelmi és Rendészeti bizottságának ülésén. A belügyminiszter szerint például a magyar hatóságok idén nem regisztráltak 83 ezer(!) menedékkérőt, de konkrét kérdésemre sem válaszolta meg, hogy miért nem - írja blogbejegyzésében Szabó Tímea, a PM politikusa. 

Teljes mellébeszélés az, hogy ők már uniós országból jöttek, így "feltehetően" regisztrálták őket Horvátországban vagy Görögországban. Mi az, hogy "feltehetően"? Azért van az uniós EURODAC rendszer, hogy annak segítségével 1 perc alatt lehet ellenőrizni, hogy kit regisztráltak, és kit nem korábban. Pintér Sándor tehát beismerte, hogy a kormány hetek óta hazudik, hogy hiszen nem tartja be az uniós előírásokat - így a politikus.

Szabó Tímea azt is írja:

Benny Hill 1983-ban Fotó: John Minihan/Hulton Archívum

Benny Hill 1983-ban Fotó: John Minihan/Hulton Archívum

A meghallgatáson legalább megtudtam viszont, hogy Bakondi György tényleg a kormány Benny Hill-je, ugyanis Pintér szerint is mindenféle felhatalmazás nélkül végzi ámokfutását a magyar médiában, emelve a kormányzati kommunikáció tragikomikus voltát. A PM társelnöke szerint Bakondiról kiderült az is: nem mondott igazat, hogy lefegyverezték volna a horvát rendőröket a határnál. Pintér szerint semmiféle lefegyverezés nem történt, egyszerűen visszakísérték őket a horvát oldalra. Szabó Tímea erről írásbeli kérdésben kérdezte a belügyminisztert, és mint a politikus írja: erre legalább választ kapott.

Aztán megtudtuk azt is: - folytatja a "tudósítást" a képviselő -  Pintér szerint semmi probléma nem volt azzal, hogy súlyosan bántalmaztak és éjszakára bezártak külföldi újságírókat a röszkei incidensnél. Hiába idéztem a sajtószabadságról szóló törvényt, miszerint újságírót még akkor sem lehet felelősségre vonni ilyen helyzetben, ha jogsértést követ el (jelen esetben határátlépést, miután a határon folyó incidensről közvetítettek), a belügyminiszter szerint a rendőr nem tudhatja, hogy ki újságíró, ki nem egy ilyen helyzetben, és különben is, miért nem regisztrálták magukat. Akkor vajon hogy kerül gumibot annak az újságírónak a közelébe, aki nyilvánvalóan nem támad? És hogy nem lehet felismerni, ha valakinél TV kamera van, mint ahogy volt az a lengyel és a szerb stáboknál, akiket a felvételek alapján megvertek. És hogy nem derül ki egész éjszaka a börtönben, hogy ők újságírók? - világít rá a csúsztatásokra logikai buktatókra Szabó Tímea a Honvédelmi és Rendészeti bizottság szerdai ülésén elhangzottakkal összefüggésben. 

Az ülésen egyébként a belügyminiszter drámai szavakkal indokolta a magyar-szerb határszakaszra elrendelt részleges határzár szükségességét, mondván: a szabadság forgott kockán.  A miniszteri beszámolót Vadai Ágnes, a DK politikusa is összevisszának, illetve hektikusnak minősítette.  A fenti blogbejegyzés írója, Szabó Timea a távirati irodának az ülés után nyilatkozva jelezte: továbbra sem lehet kapni érdemi információt a kormánytól arról, hogy mi folyik a szerb és a horvát határszakaszon. A kormánynak be kell fejeznie "az állandó mellébeszélést", és egyenes választ kell adnia a kérdésekre. 

Szijjártó ismét a menekültek agressziójával riogat

Publikálás dátuma
2015.10.01. 18:25
Szijjártó Péter felszólalt az ENSZ BT nyílt vitájában. MTI Fotó: Külgazdasági és Külügyminisztérium / Kovács Márton
Nem hasonlítható össze a Magyarországot 1956 után elhagyó emberek helyzete a mostani népvándorlással - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Jan Eliasson ENSZ főtitkár-helyettessel csütörtökön folytatott tárgyalásán.

"Nem szabad megengednünk, hogy az '50-es években Magyarországról a kommunista diktatúra miatt elmenekült emberek helyzetét a mostani népvándorláshoz hasonlítsák" - nyilatkozott a találkozót követően a tárcavezető. 

"A helyzet ugyanis az, hogy 1956 után a hazájukat elhagyó magyar emberek békések voltak, együttműködtek a külföldi országok hatóságaival, tisztelték más országok törvényeit és nem támadták meg más országok hivatalos szerveit. Most azt látjuk, hogy a mostani bevándorlási hullám jelentős  agresszióval is párosul, a bevándorlók egy jelentős része nem tiszteli más országok törvényeit, nem tiszteli az európai jogszabályokat" - tette hozzá.