A "Fradit sem fogjuk békén hagyni" - Horváth az új vezetőedző (fotók)

Publikálás dátuma
2015.10.07. 16:36
MTI Fotó: Bodnár Boglárka
A nemzetközi kupaszereplés kiharcolása a célom - mondta Horváth Ferenc, a bajnok Videoton FC kedden kinevezett új vezetőedzője szerdai bemutatkozó sajtótájékoztatóján.

A tréner szerint a klub jelenleg nem azt a helyet foglalja el az OTP Bank Liga tabelláján, amit a játékosállománya alapján kellene. Úgy vélte, Magyarország egyik legjobb csapatánál dolgozhat, ahol a futballisták egyénileg kiválóak, ám csapatként nem funkcionálnak tökéletesen. Elsődleges feladatának nevezte ezért, hogy a játékosokból igazi csapatot formáljon, amire a bajnoki szünetben lesz lehetősége. Hozzátette: olyan játékosokat szeretne a pályán látni, akik "meghalnak a győzelemért és a Videotonért".

Horváth Ferenc kiemelte: a klub régóta a "szíve csücske", amelyhez komoly érzelmek kötik. Szerződése hét hónapra szól, de akár egyetlen találkozóra is vállalta volna a feladatot - mondta, hozzátéve: mindig is szeretett volna a Videoton edzője lenni, vagyis nagy álma teljesült.

MTI Fotó: Bodnár Boglárka

MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Kovács Zoltán sportigazgató hangsúlyozta, hogy elsősorban külföldi szakemberben gondolkodtak, de az idő rövidsége miatt nem sikerült külföldi edzőt szerződtetniük. Megjegyezte, hogy Horváth Ferenc tökéletesen megfelel annak a profilnak, amit az edzőkeresés elején feltételként felállított, ráadásul komoly fehérvári kötődése van.

Kérdésre válaszolva elmondta: nagy kihívás a szezon megmentése a rossz idénykezdet után, de az edző meg fogja oldani a feladatot. Amennyiben teljesíti a célokat, nagyban megnehezíti majd a vezetőség dolgát, mert a tréner konkrétan héthónapos projektre szerződött a klubhoz - tette hozzá.

A sportigazgató megerősítette, hogy a nemzetközi kupaindulás és a Magyar Kupa-győzelem a Videoton célja, de a "Fradit sem fogják békén" hagyni, még akkor sem, ha 19 ponttal áll előttük a táblázaton. Kovács Zoltán közölte, hogy az eddigi megbízott vezetőedző, Pető Tamás marad a klubnál és Szamosi Tamással közösen lesz Horváth Ferenc pályaedzője.

Szerző
Frissítve: 2015.10.07. 18:26

Egyre többet bírálják Benítezt

Egyre több bírálattal illetik a Real Madrid edzője, Rafa Benítez taktikáját. Miközben ugyanis tavaly, amikor még nem sújtotta sérüléshullám a királyi gárdát, az olasz tréner, Carlo Ancelotti vezetésével ontotta a gólokat az együttes, most már csak annyit ad ki magából, ami minimálisan szükséges, vagy még ennyit sem.

Sokan úgy vélik, túl defenzíven játszik a Real Benítez alatt. A királyi gárda támadójátéka az Atlético Madrid elleni vasárnap esti bajnokin sem volt valami meggyőző, az pedig sokaknál kiverte a biztosítékot, hogy az egyetlen jól szerzőjét, Benzemát lecserélte, s a horvát védekező középpályást, Kovacicot állította a helyére, amikor még 1-0-ra vezettek a 77. percben.

A madridiak edzője visszautasította a bírálatokat, s azt közölte, hogy tavalyi csapata, a Napoli az elmúlt szezonban 104 alkalommal zörögtette meg az ellenfelek hálóját. „Azt hiszik, én mondtam a játékosoknak, hogy húzódjanak hátra?” – mondta az El Larguero című spanyol rádióműsorban. Szerinte az is bizonyítja, hogy a Real nem játszik defenzíven, hogy sokat tartják a labdát és rengeteg helyzetet dolgoznak ki. Kovacic becserélését azzal indokolta, hogy jobban le akarta zárni a széleket az Atlético támadói elől. Azt is elmondta, nem érdekli az újságok bírálata, amúgy is ritkán olvas lapokat.

Szerző
Témák
Real Madrid edző

Almássy "Zsuzsi" 65 éves

Publikálás dátuma
2015.10.07. 10:55
Forrás: Facebook/Almássy Zsuzsi (részlet)
Csütörtökön ünnepli 65. születésnapját Almássy Zsuzsa Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes, világbajnoki harmadik műkorcsolyázó.

Az olimpiai ötödik és hatodik helyezett sportolót gyermekként édesanyja vitte le a jégre, mert asztmás volt, s ezért sokat kellett a friss levegőn tartózkodnia, de próbálkozott a tornával és a balettel is. "Lementünk az OSC-be egy tornaedzésre, de ott azt mondták, túl kövér vagyok ehhez a sportághoz, a balett-teremben pedig egyenesen a fejüket fogták" - emlékezett az MTI-nek Almássy Zsuzsa, aki aztán műkorcsolyázó pályafutása ideje alatt is űzte a tornát és a balettet, mint kiegészítő sportágat. A hétszeres magyar bajnok az eredményei közül első Eb-bronzérmét emelte ki, mert az 1967-es ljubljanai kontinensviadalon csontritkulása ellenére végzett dobogós helyen.

"A kötelező program után mindenki azt mondta, szép, hogy harmadik vagyok, de ezzel a betegséggel a kűrben már nem lehet majd megtartani ezt a helyezést. Én viszont úgy gondoltam, az a sok néző, aki Magyarországon a televíziók előtt ül és nekem szurkol, elég erőt ad majd az eredmény eléréséhez" - mondta Almássy Zsuzsa, s hozzátette, ismerve közvetlen riválisát, elég volt a tervezett 15 ugrásból tizet teljesítenie. "Ő kilencet tudott, így aztán eldöntöttem, hogy valahogy kibírom azt a négy percet és megugrom azt a minimumot, ami a bronzérem megtartásához kell."

Forrás: Facebook/Almássy Zsuzsi

Forrás: Facebook/Almássy Zsuzsi

A műkorcsolyázó 1970-ben Universiadét nyert, Eb-n háromszor volt negyedik és egy alkalommal hatodik, vb-n volt negyedik és ötödik is. Pályafutása során 1956-tól 1972-ig csak a Ferencváros színeiben versenyzett.

A visszavonulása után Budapesten gépészmérnöki oklevelet szerzett.

Almássy Zsuzsa 1980-tól Svájcban él, s edzőként dolgozott, de két éve abbahagyta a trénerkedést, manapság már csak külön felkérésre segít a korcsolyázóknak, ha a szakmai véleményére kíváncsiak. "Többet tudok jönni Magyarországra, sokat is vagyok itt, elfoglalt nyugdíjasként élek" - mondta, s hozzátette, még ma is gyakran húz korcsolyát, két lányával rendszeresen jár jégre. "A malomforgás azért már nem megy, persze elméletben tudom, és végre is tudnám hajtani, de az nekem már nem tanácsos." - jegyezte meg.

Almássy Zsuzsa biztos benne, hogy felbukkan még egy-egy nagyobb magyar tehetség a sportágban, tavaly például Tóth Ivettnek, Sebestyén Júlia tanítványának a produkcióit követte figyelemmel. "Azt gondolom, hogy nem kellene az elején olyan magasra tenni a lécet, ugyanis ha egy korcsolyázó túl merész programot vállal, s elrontja, akkor onnan nagyon nehéz visszatalálni a helyes útra" - mondta, s hozzátette, a mai versenyzők közül is leginkább azokat kedveli, akik szépen tudnak korcsolyázni.

"Nem feltétlenül az ugrások, a fordulatok száma a döntő, én például sokkal inkább kedvelem azokat, akik meg tudják ragadni a nézőket. Régebben sokkal több olyan korcsolyázó akadt, akinek erős karizmája volt, manapság ebből sajnos kevesebbet látok a jégen." - mondta.

Szerző