Orbánnak két minisztériuma is lesz, az egészségügynek egy sem

A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint a Miniszterelnöki Kabinetiroda létrehozásával hivatalossá válik, hogy a Fidesz szerint nem az egészségügyben vagy az oktatásban vannak a legfontosabb teendők, hanem Orbán Viktor személye körül.

Miközben nincs önálló egészségügyi, oktatási, szociális vagy környezetvédelmi tárca, addig Orbán Viktor miniszterelnöknek már "két minisztériuma is van" - mondta a kabinetirodáról szóló hétfői parlamenti szavazást megelőző sajtótájékoztatóján a párt szóvivője.

Tordai Bence az ügyvédekről szóló ötpárti törvényjavaslatról azt mondta, a tervezett változtatás megcsonkítja az ügyvédi kamarák önállóságát és sérti a jogbiztonságot.

Szerző

Lesz propagandaminisztérium - Működött a szavazógép

Az Országgyűlés hétfői döntése alapján önálló minisztériumként létrejön a Miniszterelnöki Kabinetiroda mint az általános politikai koordinációért felelős tárca.

A parlament 110 igen szavazattal, 30 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett fogadta el a kormányzati törvénymódosításokat, amelyeket Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kezdeményezett. A harmadik Orbán-kormány tizedik tárcáját, a Miniszterelnöki Kabinetirodát a kormányfő kabinetfőnökeként, miniszteri rangban Rogán Antal, a Fidesz korábbi frakcióvezetője irányítja majd.

Lázár János kezdeményezése alapján az idei költségvetés módosítását is jóváhagyták a képviselők 111 igen szavazattal, 52 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett. Ez alapján a büdzsé kiegészül a Miniszterelnöki Kabinetiroda fejezettel.

Szerző

Együtt: Orbán már nem képes rendet tartani

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja szerint a "Rogán-féle propagandaminisztérium" létrehozása a kormány szétesésének újabb bizonyítéka - közölte a Miniszterelnöki Kabinetirodáról szóló hétfői szavazást megelőzően az ellenzéki párt.

Közleményükben azt írják, hogy Orbán Viktor miniszterelnök már nem képes rendet tartani az emberei között, a Lázár János és Rogán Antal között "folyó belháborút" pedig csak úgy tudta lecsendesíteni, hogy utóbbit "egy bársonyszékkel fizette ki".

A Fidesz 2010-ben és 2014-ben is az olcsóbb kormányzás és kisebb adminisztráció ígéretével jutott hatalomra, ez azonban hazugság volt, a mostani minden idők legdrágább, legpazarlóbb és legkorruptabb magyar kormánya - értékeli az Együtt, amely szerint nincs szükség "önálló propagandaminisztériumra".

Szerző