Előfizetés

Negyven autót foglaltak le egy orgazdánál - Videó

Publikálás dátuma
2015.10.12. 19:34
FOTÓ: police.hu
Jelentős kárt okozó csalás, orgazdaság és egyedi azonosítójel meghamisítása bűntett gyanúja miatt indított büntetőeljárást a miskolci rendőrkapitányság egy helyi férfi ellen, aki százmillió forintos nagyságrendben kereskedett bűncselekményből származó autókkal - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Dobi Tamás kifejtette: a nyomozás adatai szerint a 47 éves gyanúsított legalább 14 járműnek az alvázszámát manipuláltatta. Előfordult olyan eset is, hogy a miskolci férfi az eladásra átadott személygépkocsi ellenértékét nem fizette ki a tulajdonosnak. Hozzátette, a gyanúsítottnál tartott házkutatás során a rendőrök egyebek mellett nagy értékű gépkocsikat, illetve azok alkatrészeit, bélyegzőket és különféle okiratokat foglaltak le.

A nyomozás ez év márciusában kezdődött, annak eredményeként a rendőrség csaknem negyven személygépkocsit foglalt le az egyébként több legális vállalkozást is működtető gyanúsítottól - mondta Dobi Tamás. A miskolci rendőrkapitányság előterjesztést tett a férfi előzetes letartóztatására, amelyet ügyészi indítványra az illetékes járásbíróság pénteken el is rendelt.

Csavarhúzóval szúrt a 14 éves gyerek

Életveszélyesen megsérült egy fiatal férfi, akit csavarhúzóval szúrt meg egy 14 éves fiú Hernádkakon, a tettest elfogták.

A településen egy helyi fiatal és barátai múlt szombaton éjjel vitába keveredtek egy 14 éves fiúval és annak ismerősével. A vita után a 14 éves fiú hazament, 17 éves testvérét és apját hívta segítségül, akikkel a helyszínre visszatérve verekedést kezdeményezett. Az inzultus közben a fiú egy csavarhúzóval mellkason szúrt egy helyi fiatalembert, akit a mentők később életveszélyes sérüléssel vittek kórházba.

A tettes ellen életveszélyt okozó súlyos testi bűntett gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség, kezdeményezik az előzetes letartóztatását. A verekedést kezdeményező apát és 17 éves fiát garázdaság vétség gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Áram a kerítésben - Őrizetben egy zalai férfi

Emberölés előkészülete miatt őrizetbe vettek a rendőrök egy férfit, aki áramot vezetett a szomszédjával közös kerítésbe Magyarszerdahelyen - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Vasárnap reggel egy 37 éves férfi tett bejelentést a rendőrségen, miután észrevette, hogy a szomszédja a közöttük lévő kerítésbe feltehetően áramot vezetett, mert a drótháló izzik és szikrázik. A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy valóban ez történt, a szomszéd ház 73 éves lakója a hálózatról 230 voltos áramot vezetett a kerítésbe.

A szomszédokkal haragos viszonyban lévő idős férfi a kihallgatásán a rendőröknek beismerte a bűncselekmény elkövetését.
A 73 éves embert őrizetbe vették, ellene emberölés előkészülete miatt indítottak eljárást.