Brutális! Megrugdosta tanárnőjét egy 13 éves kisfiú

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult eljárás egy általános iskolás fiú ügyében, aki többször megütötte és megrúgta tanárnőjét - közölte csütörtökön a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az egyik nagykanizsai általános iskolában szerdán történt bántalmazásról a 13 éves fiú azt mondta a rendőröknek: az osztályfőnöke nem hallgatta meg a problémáját. Dühös lett, ezért többször megütötte, illetve meg is rúgta a tanárnőt, majd ezután elfutott az iskolából. 

A pedagógus a bántalmazás következményeként nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett. A nagykanizsai rendőrök közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indítottak eljárást a kiskorú fiú ellen.

Szerző

Elfogták a gyereket is megkéselő férfit

Publikálás dátuma
2015.10.15. 10:54
Illusztráció: Thinkstock
Elfogta a rendőrség egy kisszentmártoni késelés gyanúsítottját - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön kora reggel. 

A police.hu-n közzétett információ szerint a 44 éves férfi szeptember 16-án este Kisszentmárton főutcáján késsel sebesítette meg anyósát és élettársának gyermekét. Ezt követően elmenekült a faluból. A támadás során az idős nő életveszélyes, a 2 éves gyermek könnyű sérüléseket szenvedett. 

A rendőrség széleskörű adatgyűjtésének eredményeként a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége október 14-én elfogta a feltételezett elkövetőt. A bűncselekmény körülményeinek tisztázása folyik. A férfival szemben emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja a büntetőeljárást - olvasható a rendőrség honlapján.

Szerző

Tűzvész a Testnevelési Egyetemen: kiderül, mi okozta a pusztítást - Fotók!

Publikálás dátuma
2015.10.15. 09:18
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Kigyulladt a Testnevelési Egyetem atlétikai csarnoka Budapesten az Alkotás utcában csütörtök hajnalban - közölte a rendőrség a honlapján. Reggelre körülhatárolták a tüzet, de az épület egyik fala mintegy tíz métert hosszan kidőlt, a tető pedig beomlott, így az épület gyakorlatilag használhatatlanná vált. A tűz oltása délután 2 órakor fejeződött be. Mocsai Lajos, az intézmény rektora elmondta, hogy pénteken folytatódik az oktatás az intézményben, és a napokban kiderül, mi okozta a tüzet.

Az Alkotás utcai csarnok öt óra előtt gyulladt ki, teljes terjedelmében égett, de nem sokkal hat óra utánra körülhatárolták a tüzet - közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A háromezer négyzetméteres épület teteje beomlott, a létesítmény használhatatlanná vált. 

A tűz átterjedt a szomszédos épületre is, annak azonban csak a homlokzata lángolt, és sikerült megakadályozni a nagyobb károkat - tette hozzá. Senki nem sérült meg. A közeli kollégiumot kétszázötven embernek kellett elhagynia a tűz miatt, de már ők is visszatérhetnek az épületbe. 

A szóvivő elmondta: a budapesti tűzoltókat nem sokkal reggel öt óra után riasztották, hogy ég a Testnevelési Egyetem háromezer négyzetméteres sportcsarnoka az Alkotás utcában. Több mint hatvan tűzoltó dolgozott a lángok megfékezésén, akik tíz gépjárművel érkeztek a helyszínre, és tizenhat vízsugárral oltották a tüzet. Munkájukat nehezítette, hogy csak kívülről tudták oltani a tüzet, mivel nem tudtak bemenni az épületbe. "A sportcsarnok gyakorlatilag menthetetlen" - fogalmazott a szóvivő.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Délután 2 órára fejeződött be a tűz oltása. Kisdi Máté elmondta: már csak két egység maradt a helyszínen, hogy megakadályozzák az esetleges visszagyulladásokat. Közölte: a sportcsarnok épülete életveszélyessé vált, tetőszerkezete már korábban beszakadt, így a falakat jelenleg nem tartja semmi, az egyik fal egy tíz méteres szakaszon le is omlott. Hozzátette: lezárták a területet. Hangsúlyozta azt is, hogy tart a tűzvizsgálati eljárás, a szakértők annak végén tudják majd megmondani, hogy mi okozta a tüzet.

Rengeteg emléktárgy veszett oda

Mocsai Lajos, az intézmény rektora elmondta, hogy a legfontosabb feladat az órarend átalakítása és az órák szétosztása egyéb intézményekbe. Már több kerületi intézmény felajánlotta, hogy ott megtarthatják az órákat - hangsúlyozta. Mocsai Lajos közölte a tudósítóval: a tűzvészben több elhunyt és élő sportoló emléktárgya is megsemmisült. Így a többmillió forintos kár mellett jelentős eszmei kár is érte az intézményt, a magyar sportot.

Kiderül, mi okozta a tüzet

Mocsai Lajos rektor jelezte, akkor tudják pénteken folytatni az oktatást az épen maradt épületekben, ha még csütörtökön visszakapcsolják a villanyt, a gázt és a vizet. A helyszínen a tűzoltók két egysége maradt a biztonsági szolgálat mellett.  Hozzátette: a tűzoltók vizsgálják a tűz kialakulásának okát, a következő napokban erre választ fognak kapni, de az "önkezűség" fel sem merült. 

MTI Fotó: Lakatos Péter

MTI Fotó: Lakatos Péter

Segítséget kap az intézmény

Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere elmondta: a legfontosabb, hogy emberi életben nem esett kár, és a környéken élőknek sincs okuk az aggodalomra. Kiemelte azt is, hogy a nagy múltú intézmény minden segítséget megkap az önkormányzattól. Az első lépések egyikeként a közeli MOM Sportközpontban jövő szeptemberig, heti négy napon át, heti összesen 25 órában tudnak átvállalni az egyetemtől oktatási feladatokat. A szintén közeli ELTE Tanítóképző Karon pedig a nagyelőadói termet tudják átadni használatra.

Napirendre kerülhet a téma

Az Emmi szakszövetségek segítségét is kéri, hogy a jövő héttől, más helyszíneken zavaratlanul folytatódhasson az oktatás. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár jelezte: mielőbb el kell végezni a rekonstrukciós munkálatokat is. Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár elmondta: a Testnevelési Egyetem új infrastruktúrájának ügye eleve téma lenne a kormány jövő keddi ülésén. Hangsúlyozta: rövid távon más intézmények segítenek a Testnevelési Egyetemnek, például a Műszaki Egyetem. Többek között nem használt épületrészeket nyitnak meg, hogy ott fogadhassák a tanulókat, oktatókat.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Borult a közlekedés

A tűz miatt lezárták az Alkotás utcát a Márvány utca és a BAH csomópont között, valamint a Győri utat a Márvány utca és a Csörsz utca között az oltás idejére - közölte a rendőrség. A Budapesti Közlekedési Központ arról tájékoztatott a honlapján, hogy a Móricz Zsigmond körtér és a Széll Kálmán tér között nem járt a 61-es villamos, pótlóbuszok vitték az utasokat.

Frissítés
Ismét teljes vonalán jár a budapesti 61-es villamos - tette közzé honlapján a Budapesti Közlekedési Központ. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) honlapján közzétett információk szerint az Alkotás utca érintett szakasza a BAH csomópont felé vezető oldalon mindkét sávban, a Déli pályaudvar felé egy sávban járható.

Szerző
Frissítve: 2015.10.15. 16:04