Az akkor Demján Sándor által vezetett Skála-Coop kezdeményezésére létrejött vegyesvállalat egyedülállónak számított a nyolcvanas évek közepén. A nyitás utáni hónapokban a kígyózó sorok jól mutatták az étterem hihetetlen népszerűségét. A harminc év alatt mintegy hatmillió látogatót fogadott. Az étterem mögött kialakított sörgyár a mai napig friss sörrel várja az idelátogatókat.
A napokban tartott jubileumi ünnepségen többek között bemutatták az első étlapot – melyen egy korsó sör 29, egy Sváb pecsenye 69 forintba került –, illetve a Kaltenberg klubtagsági kártyát, ami 1985-ben 60 Ft volt. ,,A Kaltenberg jól példázza, hogy csak a kiváló minőségű munka és szolgáltatás hozza meg gyümölcsét. Igen nehéz volt akkor megértetni a sörfőzőkkel, hogy az eredeti recepttől való csupán 0, 1 százalékos eltérés esetében is a teljes főzetet ki kell önteni - mondta az ünnepségen Demján Sándor.
Papp Dénes, mint tulajdonos kiemelte, hogy „a vállalkozás a mai napig családi dinasztiaként követi a több generációra visszanyúló hagyományokat. Fiamnak, Papp Dánielnek adom át a stafétabotot, amit még én is apámtól kaptam.”