Micheliszék először küzdenek Thaiföldön

Publikálás dátuma
2015.10.30. 21:57
Michelisz Norbert bízik a dobogós helyezésben FOTÓ: NÉPSZAVA
Utolsó előtti állomásához érkezett a túraautó-világbajnokság (WTCC) mezőnye Buriramba, Thaiföldre. Michelisz Norbert, a Zengő Motorsport pilótája összetettben az 5. helyről – mindössze a négy gyári Citroën előzi meg – várja a folytatást és továbbra is magabiztosan vezeti a Yokohama Drivers' Throphyt, azaz a nem gyári csapatok versenyzőinek pontversenyét. 

A Chang International Circuit elnevezésű versenypálya idén először ad otthont WTCC-futamnak. Egy pilóta kivételével – egy alkalomra benevezték a thaiföldi Tin Sritrait – mindenki számára ismeretlen lesz a helyszín. A mezőny kétszer tizenegy kört tesz meg a vasárnapi futamokon.

A hétvégi súlyozás nem alakul szerencsésen a Honda pilótái számára, hiszen mindegyik autóba plusz 40 kilogrammot kell elhelyezni. Ahogy már megszokhattuk a Citroënek plusz 60 kg-ot cipelnek magukkal. A Chevrolet- és a Lada-versenygépek nem kapnak extra súlyt. "Az elmúlt öt hétben volt időnk felkészülni és összegezni a célkitűzéseinket a szezon hajrája előtt. Jó lenne egy erős pontszerzéssel és egy dobogós helyezéssel hazatérni a Távol-Keletről" – fogalmazott a Zengő Motorsport honlapján a 31 éves Michelisz.

Az Eurosport ezúttal nem adja élőben és nem is ismétli meg az időmérő edzést, mely vasárnap 04.00 órakor kezdődik. Az M4 sportcsatorna azonban élőben tudósít a kvalifikációról, melyet megismételnek közvetlenül a futamok előtt, vasárnap 09.00 órától. Az első verseny 10.15 órakor, míg a második 11.15 órakor kezdődik, mely eseményeket élőben közvetíti az Eurosport és az M4 is.

Szerző

2,1 milliárdot költene a kormány a 2019-es sportversenyre

A kormány támogatja a 2019-es Maccabi Európa Játékok benyújtandó magyarországi pályázatot, a lehetőség elnyerése esetén pedig 2,1 milliárd forintot biztosítana a szervezésre és megrendezésre - olvasható a Magyar Közlöny pénteki számában megjelent határozatban.

A kormányhatározat szerint a Maccabi Vívó és Atlétikai Club a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége és a Magyar Testgyakorlók Köre Budapest (MTK) közreműködésével közösen létrehozott pályázati elkészítő bizottság eredményeire támaszkodva indulna a lehetőségért.

A dokumentumban az olvasható: a pályázat megnyerése esetén az MTK-n keresztül - a Maccabi VAC, a MAZSIHISZ és az MTK által - a játékok szervezésére és lebonyolítására létrehozandó társaságnak legfeljebb 2,1 milliárd forintot biztosítanak a központi költségvetés Emberi Erőforrások Minisztériuma fejezetében.

Szerző
Témák
Maccabi

Ő nyerte az első szabadedzést a Mexikói Nagydíjon

Publikálás dátuma
2015.10.30. 20:14
FOTÓ: Peter Fox/Getty Images
Max Verstappen, a Torro Rosso holland pilótája nyerte a Mexikói Nagydíj első, pénteki szabadedzését.

A második helyen a Red Bull pilótája, az orosz Danyiil Kvjat, a harmadikon pedig a Ferrarival versenyző finn Kimi Räikkönen végzett. A harmadik világbajnoki címét múlt vasárnap, az Egyesült Államok Nagydíjának megnyerésével bebiztosító brit Lewis Hamilton (Mercedes) a 11. időt autózta.

Eredmények (az espnf1.com alapján), 1. szabadedzés:
1. Max Verstappen (holland, Torro Rosso) 1:25.990 perc
2. Danyiil Kvjat (orosz, Red Bull) 1:26.295  
3. Kimi Räikkönen (finn, Ferrari) 1:26.295
4. Sebastian Vettel (német, Ferrari) 1:26.886
5. Daniel Ricciardo (ausztrál, Red Bull) 1:27.185
6. Nico Rosberg (német, Mercedes) 1:27.196

Később:
2. szabadedzés 21.00 

szombat:
3. szabadedzés 17.00
időmérő edzés 20.00 

vasárnap:
futam 20.00

Szerző