Gondoskodjon most akciósan családja egészségéről!

Publikálás dátuma
2015.11.03 10:00

Fotó: /
A minőség a génjeinkben van! A szektorban egyedülálló patikakártyás novemberi befizetési akció mindenkinek szól, aki saját magáról és a családjáról akar gondoskodni. A patikakártya előnye abban áll, hogy azonnali pénzügyi segítséget nyújt a család egész évben felmerülő egészségügyi kiadásaiban. Az egyszerűen, kényelmesen, árkedvezménnyel működő patikakártya céges és magánbefizetésként is kitűnő, hiszen biztonsági hálót nyújt. Az ide befizetett pénz addig is kamatozik, amíg nem használják fel az akár előre nem látható, magasabb összegű jövőbeni kiadásokra.

Novemberben bárki jelentős költségmegtakarítással töltheti fel patikakártyáját a mindenkinek járó állami SZJA-kedvezmény igénybevétele mellett. A Patikapénztár és az Új Pillér Egészségpénztár tradicionálisan idén is hatalmas kedvezményeket biztosít az év utolsó előtti hónapjában.

A szektorban egyedülálló módon a november 1. és 30. között beérkező befizetések után tradicionálisan a befizetés első 10 ezer forintjából mindössze 846 forint a költség a Patikapénztárban   és 450 forint a prémium Új Pillér  tagjai számára. Az ezen felüli befizetéseket semmilyen levonás nem terheli!

Ráadásul a magánbefizetés 20%-a, maximum 150 ezer forint SZJA-kedvezményként visszajár a jövő év elején! Ez azt jelenti, hogy aki megteheti, akár 750 ezer forintot is befizethet, habár gondolnia kell arra, hogy ez az egész éves egyéni befizetés felső határa, amibe a nyugdíjpénztár is beleszámít.

Gazdagodjon most 150 ezer forinttal!

2015-ben 750 ezer forint egyéni befizetés szükséges az SZJA-kedvezmény teljes kihasználásához. Aki már tag a Patikában vagy az Új Pillérben, az adóoptimalizáláshoz használja az Online ügyintézés díjmentes SZJA-kalkulátorát, ahol a jelenlegi egyenleglekérdezés mellett lehetőség van a személyre szabott SZJA-kalkulátor segítségével könnyen kiszámolni, hogy mekkora összeg befizetésével jár a legjobban.


A hozzánk a kedvezményért új csatlakozóknak a jövőre nézve érdemes arra gondolni, hogy a Patika havi minimális tagdíja 2 ezer forint, míg az Új Pilléré havi 10 ezer forint, amit a munkáltató átvállalhat a tag helyett, ha a cégnél működik cafeteria. Belépéskor az új patikakártya kézhezvételével a befizetett pénz – beleértve az akciós feltöltést - azonnal költhető. (x)

Szerző
2015.11.03 10:00

Mentes gasztrofesztivált rendeznek Budapesten

Publikálás dátuma
2019.02.16 14:14

Fotó: Mentes Feszt/
Különféle „mentes” gasztronómiai újításokat és kedvenceket lehet kóstolni a február 23-án kezdődő, kétnapos Mentes Feszten az ELTE Lágymányosi Campus Északi Tömbjében.
Egyre többen küzdenek valamilyen ételallergiával, ételintoleranciával, cukorbetegséggel, így sokan örülnek, ha különféle „mentes” ételekre bukkannak. Nekik, és a minden, újdonságra nyitott érdeklődőnek is kedvez a Mentes Feszt nevű, kétnapos gasztronómiai fesztivál - derült ki a szervezők közleményéből.
Glutén-, laktóz- és hozzáadott cukormentes, egészségtudatos, tartósítószer-, íz-és állagjavítót nem tartalmazó termékekkel és szolgáltatásokkal több mint 40 kiállító mutatkozik be az 1200 négyzetméteres területen. A "mentes" finomságok mellett kispiaccal és gasztroudvarral is készülnek, sőt az érdeklődők szakmai előadásokat is meghallgathatnak. A szervezők gondoltak a legkisebbekre is: gyereksarok, ovis és sulis jóga várja őket.
A gasztrofesztivál vendégei jótékonysági kezdeményezésekben is részt vehetnek. A Református Szeretetszolgálat rohammentőjében a gyermekek újrahasznosított hulladékból készült plüssmacikat, és maci formájú süteményeket is lehet vehetnek, amelyek bevétele a szervezetet támogatja. Találkozhatnak még a Patronus Nappali Otthon fogyatékkal élő felnőtt lakóinak kézzel készült termékeivel, a belépőváltással pedig mindenki az SOS Gyermekfalvakat támogatja.
Mentes Fesztet február 23-án és 24-én rendezik az ELTE Lágymányosi Campus Északi Tömbjében.
2019.02.16 14:14
Frissítve: 2019.02.16 14:14

Miért „hallgatózik” az orvos?

Publikálás dátuma
2019.02.15 14:14
Illusztráció
Fotó: AFP/ Science Photo Library
A szív dobogását hallgatja az orvos, amikor a sztetoszkópot a páciens mellkasához tapasztva „hallgatózik”. Sokszor csak ezzel, a régi módszerrel lehet felfedezni a zörejt.
A szív feletti hallgatózás az egyik legrégebben és leggyakrabban használt kardiológiai vizsgáló módszer. Fonendoszkóppal, sztetoszkóppal, illetve a csecsemőknél a fület a testre szorítva hallgatja az orvos a szívhangokat – mondta dr. Vaskó Péter, a KardioKözpont kardiológusa. Ezek a normálison kívül lehetnek akcidentális és kóros szívzörejek. Utóbbiak megjelenésének helyét punctum maximumnak nevezik, ami arra a pontra vonatkozik, ahol a legerősebben hallható. Ha ez megvan, a zörejek intenzitását és hosszúságát kell meghallani. Ezt a klasszikus módszert még a XXI. században sem lehet mellőzni, legfeljebb ki kell egészíteni a szívultrahanggal, hogy a zörej okát egészen pontosan meg lehessen határozni.
A szívhangok elsősorban a billentyűk mozgásából, leginkább a becsapódásukból erednek. A zörejek helyéből, erejéből, intenzitásából és hosszúságából következtetni lehet a betegségre. Nagy részük a billentyűk elváltozásából: szűkületből vagy elégtelen záródásból ered. Gyermekkorban a két szívfél közötti sövény nyitva maradása is. Okozhat zörejt a magas láz, a vérszegénység (anaemia), a gyorsult keringés, és például a szívburok gyulladása is. Hallható lehet még az úgynevezett galopp hang, ami a kamra izomzatának betegsége, vagy ritmuszavar következtében jön létre. 
„Szívzörej miatt szinte sosem fordulnak orvoshoz a páciensek, ugyanis nem hallható, de a gyorsabb kifulladás vagy a fáradékonyság, esetleg a családban öröklődő szívbetegség utalhat betegségre
- mondja Vaskó Péter.
2019.02.15 14:14
Frissítve: 2019.02.15 14:14