Előfizetés

"Jogtalan a kvóta" - A Fidesz-frakció szóvivője nem adja fel

Meg kell védeni Magyarországot a kötelező betelepítési kvóta ellen - jelentette ki Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője.

A Fidesz kötelező betelepítési kvóta elleni petíciójához való csatlakozással nő a kormány mozgástere és felhatalmazása, amikor küzd az ügy ellen - mondta Halász János. Mint fogalmazott, "jogtalan ügyről van szó, hiszen ránk akarnak kényszeríteni egy olyan dolgot, amit nem akarunk".  Halász János közölte, az aláírásgyűjtést a hétvégén kezdik az ország számos pontján, és elmennek az emberekhez is.

Fordulat? Gőgös meglepően nyilatkozott a kerítésről

Publikálás dátuma
2015.11.05. 09:37
FOTÓ: Népszava
Ha nagyon sürgősen nem lesz európai megoldás, ha nem ott oldjuk meg a problémát, ahol keletkezik, akkor tényleg valahogy le kell zárni a külső határokat - mondta Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese a Népszabadságnak.

A lap csütörtöki számában ellenzéki politikusokat - köztük Gőgös Zoltánt - arról kérdezték, mit gondolnak Hiller Istvánnak, az az Országgyűlés alelnökének keddi, a kerítéssel kapcsolatban tett, vihart kavart nyilatkozatáról.

Felidézték, az MSZP-s politikus, korábbi pártelnök azt mondta: "Nem szeretem, hogy az országunk határán kerítés van, csak már mondjon valaki ennél jobbat".

A többi megkérdezett politikus - Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke, Kerék-Bárczy Szabolcs, a DK elnökségi tagja, Szél Bernadett, az LMP társelnöke, Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai főtanácsadója és Szabó Tímea, a PM társelnöke - nem osztotta Hiller Istvánnak és Gőgös Zoltánnak a határ lezárásával kapcsolatos álláspontját.

Olcsó trükk

A média kiszivárogtatta a hírt, hogy miniszterelnökünk és családja "védelmi szintjét" a TEK (OV magántestőrsége) megemeli.

A hírt mindenki "csócsálja" egy napig, eszerint mégis igen fontos és történelemformáló ember lehet a mi vezetőnk, ha már ennyire fenyegetett személy. Innentől már akkor is hősnek számít, ha a felcsúti aréna VIP páholyában megjelenik egy zacskó szotyolával a kezében. Kisvártatva jött Hajdú TEK tábornok cáfolta: mondván, ilyesmiről szó sincs, különben is Magyarország (!) nem áll terrorfenyegetettség alatt. Itt ugyan némi logikai bakit vélek felfedezni.

Ha volna Magyarországon terrorfenyegetettség, akkor a TEK a kedves vezető és családja védelmi szintjét emelné meg és nem az országét (intézmények, utak, hidak, települések, energiaellátás, közművek, stb)? Érdekes prioritás. Ne is firtassuk. Annak egyébként örülök, hogy a mi miniszterelnökünk ellen nagy valószínűséggel senki sem tervez merényletet, bár lehet, hogy ez őt esetleg még bosszantja is, mint  Bástya elvtársat, aki úgy érezte, le van szarva, ha már megölni sem akarja senki.