Előfizetés

Orbán csak elmondta beszédét: Göncz Árpádra emlékezett Lendván

Göncz Árpádról, mindannyiunk elnökéről, a nemzet elnökéről is megemlékezett péntek este Orbán Viktor miniszterelnök a muravidéki Lendván, ahol a magyar önkormányzati közösség létrejöttének 40. évfordulója kapcsán tartottak ünnepséget a magyar és a szlovén kormányfő jelenlétében.

Orbán Viktor azt mondta: Lendvától nem messze esik Csáktornya, ahol egykor Göncz Lajos, az 1848-as szabadságharc honvédszázadosa élt, "akinek a dédunokája, Göncz Árpád, mint e tradíció méltó folytatója, a rendszerváltás utáni Magyarország első megválasztott köztársasági elnöke lett".

Hozzátette, hogy Göncz Árpádot a muravidéki ünnepséget megelőzően kísérték utolsó útjára, "ma adtuk meg neki a végtisztességet, amely őt, mint mindannyiunk elnökét, vagyis a nemzet köztársasági elnökét különösen is megilleti".
"Köszönjük, amit a hazáért és értünk tett" - fogalmazta meg a kormányfő.

Ilyen CAF-villamosok járnak majd Budapesten

Publikálás dátuma
2015.11.06. 20:34
MTI Fotó: Mohai Balázs
Pénteken bemutatták az első hosszú CAF-villamost a Száva kocsiszínben, Budapesten, a IX. kerületi Üllői úton . Várhatóan jövő tavasztól közlekednek majd Budapesten az 1-es villamos vonalán az 56 méteres szerelvények, amelyeknek a vezetését szimulátoron gyakorolják a villamosvezetők. 

Ködös reggel, fátyolfelhős szombat

Publikálás dátuma
2015.11.06. 20:20
Illusztráció/Thinkstock
Fokozatosan zsugorodik, de az Alföld nagyobb részén és északnyugaton, a Duna mentén tartósan megmarad a köd, míg az ország más területein napos idő várható fátyolfelhőkkel. Szombaton délután észak, északnyugat felől a napos tájakon is megnövekszik a felhőzet. A ködös helyeken szitálás, illetve szombaton északon néhol kisebb eső előfordulhat. A változó irányú szél mérsékelt marad. Hajnalban +1, -5, napközben 5-16 fok között alakul a hőmérséklet, 5 fok a tartósabban ködös tájakon lehet.  

VASÁRNAP
Felszakadozik a felhőzet, a változóan felhős égből csapadék nem valószínű. A nyugati szél helyenként megélénkül. hajnalban +4, -1, napközben 18 fok körül alakul a hőmérséklet.

HÉTFŐ
Gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, kevés napsütés valószínű. A köd fokozatosan feloszlik, kitisztul az idő,  a változó irányú szél többnyire mérsékelt marad. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 3, a legmagasabb nappali 14 fok körül alakul.

KEDD
Eleinte gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, majd változóan felhős idő várható, eső is lehet. A nyugati szél időnként megerősödik. Hajnalban értéke 6, napközben 16 fok körül alakul a hőmérséklet.

SZERDA
Időnként megnövekszik a felhőzet, sok napsütés várható. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik.  A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 fok körül alakul.