Terrorriadó! "Súlyos fenyegetettség" Nagy-Britanniában

Folyamatos felülvizsgálat alatt van a nagy-britanniai terrorkészültségi szint - mondta szombaton a Scotland Yard terrorelhárításért felelős főparancsnok-helyettese.

Mark Rowley a BBC-nek nyilatkozva hangsúlyozta: a brit elhárító szolgálatok jelenlegi hivatalos útmutatása szerint is "nagyon valószínű", hogy Nagy-Britanniát terrortámadás éri. Rowley szerint ezt tükrözi, hogy Nagy-Britanniában a második legmagasabb terrorkészültségi szint van érvényben, amelynek meghatározása "súlyos fenyegetettség". A Scotland Yard főparancsnok-helyettese elmondta azt is, hogy a rendőrség és az elhárító szolgálatok a nyáron nagyszabású gyakorlatot hajtottak végre, amely pontosan olyan terrortámadást modellezett, amilyen péntek éjjel Párizsban történt.

Szerző

Kövér felháborodott a "borzalmas merényleteken"

Elítélte a pénteki párizsi "borzalmas" merényleteket, és részvétét fejezte ki az áldozatoknak és hozzátartozóiknak Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

"Mély megdöbbenéssel értesültem a múlt éjjel Párizst sújtó borzalmas merényletekről. Felháborodásomat fejezem ki ezen újabb barbár tettek láttán, egyszersmind együttérzésemet tolmácsolom az áldozatoknak és hozzátartozóiknak, továbbá szolidaritásomat velük és a francia néppel e bennünket és a civilizációnkat sújtó újabb megpróbáltatásban" - írta Kövér László szombaton Gérard Larcher-nek, a francia szenátus elnökének és Claude Bartolone-nak, a francia nemzetgyűlés elnökének küldött üzenetében, amelynek szövegét az MTI-nek is eljuttatták.

"Az értelmetlen erőszak elleni harcban a baráti Franciaország mindig számíthat Magyarország szolidaritására és támogatására" - olvasható az Országgyűlés elnökének üzenetében. 

Szerző

Aki teheti, ne menjen Párizsba! - Figyelmeztet a KKM

Publikálás dátuma
2015.11.14. 13:39
Fotó: Népszava
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) azt javasolja, hogy aki teheti, halassza párizsi utazását későbbi időpontra a terrorcselekmények miatt.

A szaktárca szombati közleményében felhívta a Franciaországba, Párizsba utazók figyelmét, hogy az ország egész területére rendkívüli állapotot vezettek be és visszaállították a szigorú határellenőrzést, de a határokat nem zárták le.

Párizsban a közösségi helyek egyelőre nem nyithatnak ki, minden közösségi felvonulást betiltottak, a lakosságot arra kérték, hogy maradjanak otthon, ha lehet, ne hagyják el lakásukat, a városban pedig a lehető legnagyobb elővigyázatossággal közlekedjenek.

A KKM ezért azt javasolja, hogy aki teheti, halassza el párizsi utazását, akik elindulnak a francia fővárosba azt tanácsolták, hogy regisztrálják magukat a Konzuli Szolgálat oldalán az "Online adatlap konzuli védelemre" elektronikus nyomtatvány kitöltésével.

Szerző