Súlyosan sérült a felborult autó sofőrje

Lesodródott a 405-ös útról, árokba hajtott, majd visszacsapódott az útra egy autó Albertirsa térségében szombaton kora délután. A balesetben a sofőr súlyosan megsérült - tájékoztatott a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője.

Csámpai Attila közölte: a főút 4-es kilométerénél szerencsétlenül járt jármű - amelyben a vezető egyedül utazott - a tetejére borult. Az első jelenések szerint a sérültet az arra közlekedők emelték ki a kocsiból, majd helyszíni ellátás után mentőhelikopterrel kórházba vitték. Sérülései súlyosak.  A dabasi tűzoltók hozzáláttak a műszaki mentéshez, a főút érintett szakaszát lezárták - tette hozzá a szóvivő.

Szerző

Árokba csapódott a frontálisan ütköző autó a 22-esen

Ketten megsérültek egy közúti balesetben Szécsény közelében, a 22-es úton, az érintett útszakaszt lezárták - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese szombaton.

Noskó Zsolt közölte: szombat reggel egy személygépkocsi megcsúszott, áttért a szemközti sávba, és összeütközött egy szabályosan közlekedő autóval, majd az árokba hajtott. A balesetben két ember megsérült. A baleset helyszínelését teljes útlezárás mellett kezdték meg a rendőrök, a főút forgalmát Ludányhalászi felé elterelik.

Szerző

Nyomoz a rendőrség a kilőtt farkas miatt

Publikálás dátuma
2015.11.14. 06:11
Erdőjárási tilalmat rendeltek el a pécsi parkerdőben a farkas kilövése előtt. MTI FOTÓ: Sóki Tamás
Természetkárosítás miatt vizsgálatot indított szerdán a Baranya Megyei Rendőr Főkapitányság a Pécsi Állatkertből megszökött farkas lelövésének ügyében - számolt be lapunknak Popovics Dejan szóvivő.

Kérdésünkre - hogy a hatóság mégis kit gyanúsít - elmondta: konkrét személy egyelőre még nem vádolható, az ügy minősítésére és az esetleges gyanúsított megnevezésére csak később kerülhet sor. Mindenesetre az már bizonyos, az elkövető komoly büntetésre számíthat, tettéért ugyanis akár három évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhat a bíróság.

A hazánkban védett fajnak számító farkas kilövése miatt mindenesetre nagy a felháborodás az állat-, és természetvédők körében, többen is Szatyor Miklós igazgató (ő lőtte le az állatot) lemondását követelik. Eközben egyre különösebb információk is napvilágot látnak az ügyben. Nemrég az RTL Klub megtudta, hogy hiányoztak a Pécsi Állatkert szükséges engedélyei a farkasok tartására és Magyarországra szállítására. Igaz, az ügyre vonatkozó kérvényt Szatyorék beadták az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőséghez, de a szakhatóság azt még nem bírálta el.

Mindezek miatt a Magyar Állatkertek Szövetsége november elején felfüggesztette a vizsgálatok lezárultáig az intézmény szakmai tagságát.

Szerző