Előfizetés

Kiürítettek egy Franciaországba tartó utasszállítót

Fenyegetés miatt indulás előtt kiürítettek és átkutattak egy Franciaországba tartó repülőgépet az amszterdami Schiphol repülőtéren szombat délután - jelentette holland hatósági forrásokra hivatkozva a belga sajtó.

A La Derniere Heure című lap a holland csendőrség bejelentésére hivatkozva azt írta, azért utasítottak mindenkit az Air France-KLM gépének elhagyására, mert a Twitter internetes közösségi oldalon megfenyegették a járatot. A beszámoló szerint Dennis Muller holland csendőrségi szóvivő elmondta, hogy minden fenyegetést nagyon komolyan vesznek, de nyilatkozatában nem hozta közvetlen kapcsolatba a repülőtéren történteket a pénteki párizsi terrortámadásokkal. A szóvivő nem árulta el, hogy pontosan mivel fenyegették meg a járatot.

Felfüggesztették a CAF-villamosok közlekedtetését

Publikálás dátuma
2015.11.14. 18:05
MTI Fotó: Mohai Balázs
Forgalombiztonsági okokból felfüggesztette a BKV a már átvett CAF Urbos 3-asok közlekedtetését - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton

Felidézték, hogy hétfő délután egy CAF villamos balesetet szenvedett, és a vizsgálatok kiterjednek a sínfékrendszernek és a vezérlésének rendeltetésszerű működésére is. Ezek lezárultáig teljes bizonyossággal nem azonosítható be a baleset oka - tették hozzá.

A BKK korábban a 444.hu-t arról tájékoztatta, hogy egy próbafutást végző CAF nekiment egy menetrend szerint közlekedő Tatra villamosnak. A baleset az 1-es villamos vonalán, a Hengermalom útnál történt, a balesetben senki nem sérült meg.

Szijjártó: még nem döntöttek a magyar-norvégról

Publikálás dátuma
2015.11.14. 16:25
FOTÓ: Népszava
Indokoltak a szigorú európai biztonsági intézkedések, hiszen jól látható, hogy az Iszlám Állam terroristái nem válogatnak az eszközökben - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ATV-ben.

Szijjártó Péter azt is hozzátette, hogy továbbra sincsenek információik magyar áldozatokról. A külügyminiszter azt is elmondta, hogy egész éjszaka égtek a vonalak a minisztériumban, aggódó rokonok kértek információkat a Párizsban tartózkodó rokonaikról.

A támadásokról a párizsi követségtől kapta az első információt a magyar külügy. Szijjártó ezt követően értesítette mobiltelefonon Orbán Viktort, majd Pintér Sándor belügyminisztert.  

Szijjártó Péter azt is elmondta az ATV-ben, hogy a rendőrség, az MLSZ és a belügyminisztérium hoz majd döntést a magyar-norvég meccs esetleges elhalasztásáról, de erről még nem született megállapodás.

Lásd még: Párizs 11/13 - Az Iszlám Állam vállalta a felelősséget a terrortámadásért (videók)