Orbán nemi erőszakkal is riogatott a köztévén

Publikálás dátuma
2015.11.16. 20:00
FOTÓ: Molnár Ádám/Népszava
Orbán Viktor a köztévén este 7 órakor nagyjából ugyanazt mondta el, mint amit a parlament ülésén napközben, azzal a kivétellel, hogy a miniszterelnök már nem csak azt hangoztatta, hogy a kormánynak meg kell erősítenie az eddigi politikáját - aminek az iránya egyébként eddig is rendben volt -, de a nemi erőszak számának emelkedésével is riogatott.

Orbán mondanivalója gyakorlatilag szinte szóról szóra ugyanaz volt, mint a korábban többször hangoztatott álláspontja a menekültügyben. Talán csak hosszabban, és nyomatékosabban, a péntek éjszakai rettenetes terrortámadást használva saját szavainak igazolására. Amennyiben egyáltalán lehetséges még ráerősíteni Orbánnak a menekültügy kapcsán  hallatott militáns hangvételű riogatására, úgy azt legalábbis megpróbálta felülmúlni:  Megtámadták az Európai Uniót és mi is veszélyben vagyunk - jelentette be drámai hangon. 

A kormányfő a köztévének adott interjújában nagyjából ugyanazt mondta el, mint a parlament ülésén. A kormánynak a magyar emberek biztonsága az első, eddig is "ezen a vonalon haladt", nem kell megváltoztatnia gondolkodását - fogalmazott Orbán Viktor, majd kijelentette: a kormánynak folytatnia kell, meg kell erősítenie az eddigi politikáját, de az irány, valamint az együttműködés a kormányzat, a politika és a szakmai szervezetek között eddig is rendben volt.

Orbán Viktor elmondta: amikor a biztonságért felelős szakmai szervezetektől megérkeztek a jelzések a kormányhoz, "a mi fejünkben rögtön megszólalt egy vészcsengő, máshol ez nem így történt". Magyarország mind a maga, a saját polgárai, mind Európa, az európai polgárok védelmében is mindent megtett, ami lehetséges, sőt még valamivel többet is, mert még az országhatárokon túlra is küld rendőri és határőrizeti egységeket - emlékeztetett.

A kormányfő olyan problémákat is megfogalmazott, amik mellett nehéz lenne elsiklanunk: a menekültválsággal összefüggésben kiemelte a bűncselekmények, de a nemi erőszak számának növekedését is.

Orbán parlamenti felszólalását ide kattintva olvashatja el!

Szerző
Frissítve: 2015.11.16. 20:49

Decemberben lesz a Fidesz-kongresszus

A Fidesz vezetése december 6-ára halasztotta a párizsi terrortámadás miatt elhalasztott tisztújító kongresszust - értesült a VS.hu.

A portál szerint mivel Orbán Viktor a hagyományos, pártelnöki újraválasztása után tartandó beszédét a migránshelyzetre hegyezte ki, a Fidesz elnöksége egybehangzóan úgy ítélte meg, hogy ízléstelen lenne felhasználni a történteket és "na ugye, megmondtam" alapon beszélni a tragédiáról. A decemberre halasztott kongresszuson egyébként a kormánypárt három alelnökét is lecseréli: Lázár János két, Kósa Lajos nyolc, Pokorni Zoltán pedig tizenkét év után távozik a pártvezetésből - egyedül Pelczné Gáll Ildikó marad a helyén. A leköszönő alelnökök helyére a parlament törvényalkotási bizottságát vezető Gulyás Gergelyt, Kubatov Gábor pártigazgatót, és Németh Szilárd volt rezsibiztost jelölték az alapszervezetek.

Szerző

Álruhában kóstolt menzakosztot az újpesti polgármester

Mátyás királyként, álruhában, beépített gyerekek segítségével ette körbe a főváros IV. kerületét Wintermantel Zsolt. A fideszes polgármester így próbált meggyőződni az új iskolai menzafogások minőségéről - írja az Origo.

"A Facebookon kialakult ádáz vita hatására úgy döntöttem: személyesen tapasztalom meg a megújult iskolai kosztot – vallott a motivációról menzablogján a polgármester.Névtelenül, titokban, épp, hogy nem álruhában, mint Mátyás király" - beszámolója szerint így járta az iskolákat a politikus.

A fideszes városvezető azt írta, az intézményekben nem tudták, hogy mikor mennek ellenőrizni, így Wintermantel számára világossá vált, hogy sokkal több az előítélet menza-ügyben, mint azt a valóság indokolná. Mint mondta, találtak ugyan hibákat, de "mégiscsak több ezer fős közétkeztetésről van szó". A városvezető szerint viszont az megengedhetetlen, hogy a feltálalt étel hideg legyen, vagy hogy akárcsak egyetlen gyerek ne kapja meg az előírt adagot.

A teljes cikket itt olvashatja!

Szerző