Előfizetés

Terrorizmus - Brit férfiakat fogott el a magyar rendőrség

A terrorizmust korábban támogató brit férfiakat fogtak el a magyar rendőrök múlt szombaton a Békés megyei Lőkösházán, egy nemzetközi vonaton - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a honlapján.

A két brit férfi korábban terrorcselekmény finanszírozása miatt egy alkalommal másfél évet, egy másik alkalommal három és fél évet töltött börtönben. 2009-ben szabadultak, és az ítélet szerint a szabadulásukat követő tíz évben csak hatósági engedéllyel hagyhatták volna el Angliát - olvasható a honlapon. A közlemény szerint a két férfi a Bukarestbe tartó Ister nemzetközi gyorsvonaton utazott, ám sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, sem állampolgárságukat nem tudták igazolni. Egyiküknél volt ugyan egy angol vezetői engedély, a másik mindössze egy Koránt adott át a rendőröknek.

A határrendészeti kirendeltségen kiderült, hogy az angol jogosítvány valódi, tényleg a 44 éves K. Simon Jonathan brit állampolgáré. Útitársát - bemondott személyi adatai alapján - a brit konzuli ügyelet nem tudta angol állampolgárként azonosítani. Mindketten kiutasítást előkészítő őrizetbe kerültek. Az idegenrendészeti eljárás során az addig azonosítatlan férfi közölte valódi nevét: B. Trevor, szintén brit állampolgár, és 40 éves - írta az ORFK. Ügyükben kedd délután történt változás: a schengeni körözési rendszerben megjelent mindkettőjük európai elfogatóparancsa, mivel engedély nélkül hagyták el Nagy-Britanniát.

Villanyoszlop dőlt egy buszra, meghalt egy ember az 1-es úton

Meghalt annak a személyautónak a vezetője, amely villanyoszlopnak ütközött szerda reggel Abdán. Az 1-es úton a forgalom ismét zavartalan - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.

A 45 éves győri férfi Öttevény felől Győr irányába haladt autójával, amikor eddig ismeretlen okból áttért a szemközti sávba és nekiütközött egy villanyoszlopnak. A villanyoszlop kidőlt, kábelei az úttestre és egy arra haladó autóbuszra estek. Az autó vezetője a kórházba szállítás közben meghalt. A buszon utazók nem sérültek meg, de biztonsági okokból egy ideig nem hagyhatták el a járművet. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője, Ruskáné Takács Anita elmondta, hogy miután áramtalanították a kábeleket az áramszolgáltató munkatársai, a buszon utazó negyven ember folytatta útját.

 

Megint megöltek egy asszonyt, előkerült a zavarodott volt élettárs

Publikálás dátuma
2015.11.18. 08:58
Forrás: Police.hu
Újabb nő esett áldozatául az erőszaknak, ezúttal egy egy 48 éves asszonyt ölt meg élettársa, aki maga jelentette be a tettet a rendőrségen. A holttestet Orosháza külterületén, a Szentesi út mellett találták meg a rendőrök - adja hírül a police.hu. 

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya munkatársai jelentős erők bevetésével kezdték keresni a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható, ismeretlen helyen tartózkodó 55 éves nagyszénási férfit, aki ellen elfogató parancsot adtak ki.  A gyanúsítottra reggel magatehetetlen állapotban találtak rá Pusztaföldváron, a férfihoz a rendőrök mentőt hívtak.