Viharos szél Budapesten - Nem üzemel a Libegő

Az erős szél miatt átmenetileg nem üzemel a Libegő a fővárosban - ezt a Budapesti Közlekedési Központ közölte Facebook-oldalán.

Korábban fakidőlés miatt nem közlekedett a 60-as villamos (Fogaskerekű) az Adonis utca és a Városkút megállók között. 

Szerző

Robbanótest miatt van útzár Cerednél

Második világháborús robbanótestet találtak Cered külterületén szerdán, a szakaszon időszakosan teljes útlezárásra és terelésre kell számítani - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A robbanótestet földmunkák közben találták meg a 2304-es út 13-as kilométerszelvényénél. A salgótarjáni rendőrkapitányság lezárta a környéket.

Szerző

Unortodox módon avattak halastavat Tatán (fotó)

Publikálás dátuma
2015.11.18. 14:45
MTI Fotó: Bodnár Boglárka
Szerdán átadták Tatán a megújult Réti-8-as tavat. Bitay Márton, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára avató beszédében kiemelte, hogy a beruházás összefogás eredménye, amelyhez hozzájárultak a civil szervezetek, az Által-ér Szövetség, a tatai járás önkormányzatai, a szakmai szervezetek és a kormányzat.

Az államtitkár hozzátette: szemmel látható, hogy éveken, ciklusokon átnyúló, sok apró kockából összerakott tudatos építkezésről van szó, amelynek célja a természet védelme és Tata forrásainak ésszerű hasznosítása. Az uniós támogatással megvalósult beruházás célja a 22 hektáros, korábban kiszáradt halastó vízi élőhellyé alakítása, és a területet szabadidős és ismeretterjesztési célokra való hasznosítása - mondta Musicz László projektmenedzser.

MTI Fotó: Bodnár Boglárka

MTI Fotó: Bodnár Boglárka

A Réti halastavakat az Esterházyak építették 1896-ban. Létesítésük előtt nádasok, mocsarak húzódtak Tatától a Dunáig. A nagy kiterjedésű lápvidéket az Által-ér és a helyi, bővizű langyos források táplálták. A halastó vízutánpótlásához ismét felhasználják a források vizét, amelyek a térségi bányaművelés megszűnése után újrafakadtak.

Szerző