Előfizetés

Orbán ezért utazott Pekingbe

Orbán Viktor Kínába utazott, ahol részt vesz a közép-kelet-európai országok miniszterelnökei, valamint a kínai kormányfő csúcstalálkozóján Szucsouban és Pekingben - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője hétfőn.

A magyar kormányfő kétoldalú megbeszélést is folytat kínai kollégájával, valamint - a tervek szerint - a montenegrói és a litván kormányfővel is. Orbán Viktor kínai útja során találkozik a Bank of China vezetőségével, és ellátogat a pekingi nemzetközi tanulmányok egyetemére is - közölte Havasi Bertalan.

Elhunyt a Fidesz volt parlamenti képviselője

Elhunyt Herbst János, a Fidesz volt parlamenti képviselője – írja a Magyar Nemzet.

59 évesen elhunyt Herbst János, aki 1998 és 2002 között a Fidesz színeiben volt parlamenti képviselő – írja a napilap hétfői száma. A képviselő a Tolna megyei listáról került be a parlamentbe. A pécsi születésű képviselő korábban a helyi PMSC-ben volt NB I.-es játékos. Tizenhat éves lánya és felesége siratja.

Meghalt Kőváry E. Péter

Hosszan tartó betegség után vasárnap Békéscsabán elhunyt Kőváry E. Péter újságíró, író - tájékoztatott Pocsaji Richárd, a Békés Megyei Hírlap felelős szerkesztője.

A 68 éves korában elhunyt Kőváry E. Péter a Békés Megyei Népújság, a Békés Megyei Hírlap és a Népszabadság munkatársa, 1994-től 2002-ig a Békés Megyei Nap főszerkesztője és kiadóigazgatója volt.  Emellett több sikeres könyv, egyebek mellett a Nem jön többé a drótostót, A szik virága és az Ütött az óránk c. regények szerzője. Temetése szűk családi körben lesz.