Rétvári Bence az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet konyhájának nyílt napján járt, majd meggyőződéssel állította: a sajtóban megjelent állításokkal ellentétben igenis lehet finoman főzni az új közétkeztetési rendeletet betartásával. Szeptember 1-jén lépett hatályba az új közétkeztetési rendelet, amely részletesen szabályozza a menzákon, valamint a kórházakban adható ételek összetételét és elkészítésének szabályait. A rendelet értelmében tilos a többi között szénsavas vagy cukrozott üdítőitalt, valamint magas zsírtartalmú húskészítményt felszolgálni, és nem lehet sótartalmú ételport, leveskockát, ételízesítő krémeket felhasználni. Rögzítették azt is, hogy a közétkeztetésben nem tehetnek az asztalra só- és cukortartót, és előírták, hogy fokozatosan csökkenteni kell a napi bevitt só mennyiségét.
lásd még: Ehetetlen ételek a menzán