Így vitték az előzetesbe a feleségére gránátot dobó férfit

Publikálás dátuma
2015.11.27. 16:52
MTI Fotó: Lehoczky Péter
Rendőrök kísérték a Békéscsabai Városi Bíróság épületébe azt a 61 éves férfit, aki csütörtökön Mezőhegyesen kézigránátot dobott feleségére és egy intézkedő rendőrre. Az ügyészség előzetes letartóztatásba helyezte a férfit.

A mezőhegyesi férfi az asszony riasztására a helyszínre érkező, és intézkedő körzeti megbízott rendőr felé is dobta a gránátot. A fegyver felrobbant, az asszony  8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett. A beol.hu úgy tudja, pénteken a Békéscsabai Járásbírósága férfit december 27-ig helyezte előzetes letartóztatásba több ember – részben hivatalos személy sérelmére – elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, robbanóanyaggal visszaélés bűntette és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt.Sem a gyanúsított, sem a védelme nem fellebbezett, így az ítélet jogerős – tájékoztatta a hírportált a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője.

Szerző

PM: földrablás ötmilliárdért, a cehhet mi fizetjük

Publikálás dátuma
2015.11.27. 15:48
Illusztráció/Thinkstock
A Párbeszéd Magyarországért (PM) felháborítónak tartja, hogy az adófizetőknek mintegy ötmilliárd forintjukba kerül az állami földek Orbán-kormány által kierőszakolt elrablásának csak a levezénylése is - írja közleményében a párt.  A PM szerint a nemzeti földvagyon alkotmány- és törvényellenes kiárusítását azonnal le kell állítani, mielőtt még nagyobb károkat okoz az országnak.

5 milliárd forintba kerülnek a földárverések az adófizetőknek - írja a Blikk, a lap birtokába jutott kormányzati dokumentumokra hivatkozva. A legnagyobb tételt az informatikai költségek jelentik, több mint 1,7 milliárdba kerül az árverés-nyilvántartási rendszer felállítása az előterjesztés szerint. Ide töltik az árverezésre kijelölt ingatlanok adatait, illetve innen lehet többek között megtudni, hogy megfelel-e a feltételeknek az árverésre jelentkező licitáló. Simicska Lajos nagyot bukik az állami értékesítésen, Orbán volt és mára kegyvesztetté lett barátja miután nem számít földművesnek, nem jogosult vásárlásra. 

A PM közleménye leszögezi: egyrészt követelik a vonatkozó kormánydokumentum azonnali nyilvánosságra hozatalát, másrészt hangsúlyozzák, hogy a Blikk által nyilvánosságra hozott és igen költséges rendszerre nem lett volna szükség, ha létezne egy átlátható nyilvántartás az új „földművesekről” és az állam földjeiről.

Most annak az árát fizetjük meg, hogy a Fidesz újra a zavarosban halászhasson, de a számla hamarosan tovább hízik a haveroknak adott kedvezményes állami hitel összegével, az elsők között dobra vert túzok-élőhelyek felszámolása miatti természetvédelmi károkkal, a vidéki közösségek, valamint a mezőhegyesi ménesbirtok szétverésének tragikus következményeivel - olvasható a Párbeszéd Magyarországért közleményében. A PM szerint az elhibázott, szakmai és társadalmi támogatás nélküli, a földtörvénnyel és az alkotmánnyal is ellentétes privatizációt azonnal le kell állítani: a földek legjobb helye az állam tulajdonában, a családi gazdálkodók és a helyi közösségek kezében van, ahol az állam továbbra is érvényesíteni tudja a foglalkoztatás és a természetvédelem jogi garanciáit.

Szerző

Tarlós is megvédte a TEK-et

Budapest vezetése köszönetet mond a Belügyminisztériumnak és a Terrorelhárítási Központnak (TEK), amiért felelősségteljesen és előrelátóan védik Budapest lakosságát - áll Tarlós István főpolgármester pénteki közleményében.

Robbanószereket, sorozatlövő és egyéb fegyvereket nem csak Közel-Keleten kiképzett terroristák képesek pusztításra használni - fogalmaz a városvezető közleményben. Mint írja, kedvező lenne, ha egyes ellenzéki csoportosulások nem bagatellizálnák el a helyzetet, és nem használnák fel sem a migránsproblémát, sem a törvénytelen fegyverfelhalmozások eseteit olcsó politikai haszonszerzésre, mert az ezekben rejlő kockázatok nem csak a velük nem szimpatizálókat fenyegethetik.

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója az M1 aktuális csatornának nyilatkozva kedd este azt mondta: a TEK a hétvégén két akcióban két csoportot fogott el, lőfegyvereket, robbanóanyagokat is talált náluk, a házkutatásokon pedig "bombalaborra" is bukkantak.

A TEK-fogás legfrissebb híreiről ide kattintva olvashat!

Szerző