Rakéta csapódott az ENSZ állomásába! Többen meghaltak

Fegyveresek támadták meg az ENSZ békefenntartók állomását Mali északi részében, Kidalban. Négy-öt rakéta csapódott be a támaszpontra, hárman meghaltak, több sebesült van - írja a Reuters.

Ahogy a Népszava is beszámolt róla, november 20-án a fővárosban, Bamakóban iszlamista terroristák támadtak meg egy hotelt, 20 embert öltek meg. A támadást három terrorista csoport is magára vállalta, elképzelhető, hogy együttműködtek. 

Mali északi részét 2012-ben iszlamista csoportok tartották a felügyeletük alatt, amíg a francia hadsereg közbe nem lépett, azóta rendszeresek a fegyveres harcok.

Szerző
Témák
ENSZ Mali rakéta

Felrobbantották Putyin képviselőnőjét

A harmincéves Okszana Bobrovszkaja képviselője volt Putyin pártjának, az Egyesült Oroszországnak. Férjével, Nyikita Bobrovszijjal együtt robbant fel az autójukban, Novoszibirszkben, mindketten félmeztelenek voltak.

A vizsgálatok azt mutatják, hogy egy gránát robbant fel a férj kezében. A Siberian Times szerint házastársi problémáik voltak, a férj hűtlenséggel vádolta a nőt. Van egy négyéves gyerekük is. A politikusnő egy szibériai építőcég vezetője is volt. A cég irodája előtt repült a levegőbe az autó - számolt be a vs.hu.

Szerző

Kétezer ember rekedt a görög-macedón határon

Már mintegy kétezer ember rekedt a görög-macedón határ görög oldalán a macedón hatóságok intézkedései miatt.

A macedón hatóságok november 19. óta csak az afgán, az iraki és a szír menedékkérőket engedik be az országba, a többieket gazdasági bevándorlónak tekintik, és elutasítják továbbhaladásukat. A tudósítás szerint a határ görög oldalán fekvő Idomeni település közelében rekedt kétezer ember többsége a békés megoldásban bízik, de néhány százan erővel is továbbmennének, ezt mutatta csütörtöki akciójuk is, amikor megpróbáltak átjutni az épülő kerítésnél és összetűztek a macedón rendőrökkel.

A macedón intézkedések miatt kevesebb bevándorló érkezik Szerbiába, és onnan tovább Horvátországba. A két ország határának szerbiai oldalán fekvő Sid településre a korábbi napi tízezer ember helyett az elmúlt napokban csak mintegy kétezren érkeztek. A menekültek a hideg időben nem a szabadban, hanem fűtött buszokon várják, hogy a horvát hatóságok vonattal továbbvigyék őket.

Szerző