Végrehajtást kértek az MSZP-s székházcég ellen

Publikálás dátuma
2015.11.28. 13:40
Fotó: Népszava
Az MSZP éppen ma igyekszik elvágni a pártot a Jókai utcához kötő jogi szálakat, az épület közelgő eladására gondolva „kijelentkeznek” a jelenlegi székházból, és új székhelyet választanak - írja a hvg.

A kongresszust tartó szocialistáknál a 2010-2014-es választási vereségek következtében csökkenő állami támogatás és a bankhitelek miatt a svájci frank drágulása pénzügyi válságot okozott, a Gyurcsány-időszakban kigondolt gazdálkodási terv összeomlott, így kényszerből eladósorba került a terézvárosi pártszékház.

Az ennek üzemeltetésére 2007-ben létrehozott magáncég, a Puch László korábbi pártpénztárnokhoz közelálló Jókai 6. Zrt. is gondban van: sorra zárta a deficites éveket, tavaly már majdnem 400 millió forint volt az adózás előtti vesztesége. A végrehajtók is megjelentek a cégnél: a ThyssenKrupp Lift Kft. lépett fel ellene.

Az eredeti cikket itt olvashatja.

Szerző

Megverték a Fidesz aláírásgyűjtő aktivistáját

Kucsák László, a Fidesz országgyűlési képviselője, arról számolva be, a napokban Pestszentlőrincen bántalmaztak egy aláírásgyűjtő aktivistájukat.

Mint mondta, a vélemények ennek a kezdeményezésnek a megítélésében is lehetnek eltérőek, de felháborító és megengedhetetlen az ilyen aljas, gyáva és brutális cselekmény, amelynek esetében szerinte "messze nem zárható ki a politikai motiváció".

Elmondta: egy férfi előbb szidalmazta, majd többször megütötte és hajánál fogva rángatta egy aktivistájukat.  A bántalmazott nővel együtt aláírásokat gyűjtő férje rendőrt hívott, a támadót előállították, és értesüléseik szerint ellene nyomozás indult.

Szerző

Huszadik alkalommal lesz Nagykarácsonyi Mikulásház

Advent első vasárnapján kezdődik a 20. Nagykarácsonyi Téli Programok elnevezésű rendezvénysorozat, amely Mikulásházzal, betlehemmel és a falusi élet kertjével várja az érdeklődőket. Ekkor mutatják be a Magyar Posta Zrt. idei ünnepi bélyegeit is.

A szervezők tájékoztatása szerint a Mikulásház programjaira idén 6-10 ezer embert várnak. A programsorozat eseményei ezúttal a hagyományőrzésre fókuszálnak, minden adventi hétvége ennek megfelelő tematikus programokat kínál. Az első adventi vasárnapon megnyílik a felújított betlehem és bemutatják az ünnepi bélyegeket is. Előtérbe kerül a Mikulás-legenda, december 13-án pedig a Luca-napi népszokásoknak megfelelően gombócfesztivált és ehhez kapcsolódó gombócfőző-versenyt rendeznek.

A közlemény idézi Müller Miklós polgármestert, aki elmondta, hogy mostantól a nagykarácsonyi önkormányzat közalapítványa szervezi a programokat, így a Mikulásház nemcsak a vendégeknek szól, hanem a falu saját ünnepeit, a pásztorozást és az ünnepi szentmisét is beleszőtték a programba. Az idei évben a helyi Örökzöld Óvoda óvodásai láthatták először a magyar Mikulást, akinek vendégeit ezúttal is kiegészítő programok várják: állatsimogató, kézműves bolt, kovácsműhely, Éger Brigitta budapesti festőművész és Balogh Edit dunaújvárosi grafikusművész munkáiból nyíló kiállítások, bélyegbemutató és -vásár, sportnap, valamint a Karácsony vezetéknevűek találkozója.

A község mellett a Magyar Posta is nagy figyelmet szentel az ünnepkörnek: különleges bélyegekkel és karácsonyi bélyegzéssel készülnek. Az idei bélyegeken hóval borított téli táj és játékos, futkározó szarvasok láthatók Berta Ágnes grafikusművész jóvoltából. Az apró műremekek egyedi stancolású változatban, ötven bélyegképet tartalmazó ívekben, és speciális effekt-fólia nyomtatással kiegészített négy bélyegképes kisívben készültek. Utóbbi esetében a különleges nyomdai eljárásnak köszönhetően a fenyőfák ágain csillogó havas felület tűnik elő.

2015-ben is lehetőség nyílik arra, hogy az ügyfelek karácsonyi bélyegzéssel küldjék üdvözleteiket távol élő szeretteik számára. A szolgáltatás a Karácsonyi Posta jelző megvásárlásával bármely postán igényelhető.

Szerző