Magyar aranyéremeső a kick-box-világbajnokságon

Imre Tamás, Nagy Henrietta, Bordás Annamária és Brunner Boglárka személyében négy magyar kick-boxos nyert aranyérmet a Dublinban rendezett WAKO világbajnokságon.

A szövetség szombati tájékoztatása szerint a point-fighting szabályrendszerben Imre Tamás 94, míg Nagy Henrietta 70 kilogrammban diadalmaskodott. Full-contactban az 56 kg-os súlycsoportban induló Bordás Annamária, 70 kg-ban pedig Brunner Boglárka állt a dobogó tetejére.

A vb során magyar sportdiplomáciai siker is született, ugyanis magyar tagja lett a világszövetség (WAKO) végrehajtó bizottságának Király István személyében, aki edzőként is sikeres, hiszen az általa vezetett csepeli Halker Király Team tíz éve a világ legsikeresebb klubjának számít. Az írországi vb-n 63 ország közel ezer versenyzője indult. A jövő évi világbajnokságnak májusban Budapest, azon belül is a MOM Sportközpont ad helyet.

Szerző

Sima újpesti győzelem Szombathelyen

A fővárosiak sorozatban negyedszer nyertek, a Vas megyei együttes pedig a júliusi nyitóforduló óta először kapott ki hazai pályán.

Valamivel kezdeményezőbben lépett fel a meccs elején a hazai együttes, mégis a vendégek szerezték meg a vezetést a 9. percben. Nem sokkal később egy les miatt érvénytelenített találat, majd a 31. percben egy már megadott gól egyértelműsítette az Újpest fölényét, amelyre a Haladásnak nem volt ellenszere.

A szünet után után hamar eldőlt a találkozó, negyedóra elteltével ugyanis már harmadszor volt eredményes a fővárosi lila-fehér csapat, amely összeszedettebben, jobban koncentrálva futballozott ezen az estén, s így a szerencse is mellé állt.

OTP Bank Liga, 17. forduló:

Szombathelyi Haladás-Újpest FC 0-3 (0-2)

Szombathely, 2817 néző, v: Solymosi
gólszerzők: Hazard (9.), Litauszki (30.), Diagne (60.)
sárga lap: Gosztonyi (15.), Iszlai (27.), T. Wils (70.), Jagodics (89.), illetve Kálnoki Kis (45.), Diagne (60.), Bardhi (82.)

Haladás:
Király - Angyal, Jagodics, Wils, Bosnjak - Gosztonyi (Martínez, 63.), T. Wils, Németh M., Iszlai (Nagy P., 76.), Halmosi (Ugrai, 63.) - Gaál

Újpest:
Balajcza - Litauszki, Heris, Kálnoki Kis, Mohl - Balázs B., Bardhi, Sankovic (Andric, 61.), Hazard (Cseke, 76.), Balogh B. - Diagne (Perovic, 84.)

Szerző

Híres cég lett a Fradi főszponzora

Három évre a Magyar Telekom Nyrt. lett a Ferencváros labdarúgócsapatának a főszponzora.

Ezt Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke jelentette be szombat délután az FTC-Debrecen OTP Bank Liga-mérkőzés előtt, a Groupama Arénában tartott sajtótájékoztatón. A zöld-fehér klub első embere elmondta, hogy mindkét fél számára előnyös megállapodást sikerült kötniük a piacvezető távközlési szolgáltatóval, amellyel már évek óta partneri viszonyban vannak. Hozzátette: a szerződéskötés tiszteletére szombat este a Magyar Telekom logójának színében, magentában tündököl a Ferencváros stadionja, illetve honlapja.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgatója azzal indokolta, hogy három évre a zöld-fehérek mellett kötelezték el magukat főtámogatóként, hogy a Ferencváros az ország legnépszerűbb labdarúgóklubja, amely egy friss felmérés szerint mintegy kétmillió szimpatizánssal rendelkezik. Elmondása szerint a cég sportszponzorációs stratégiája keretében csakis meghatározó, tömegeket vonzó és országos méretű szurkolótáborral rendelkező klubokat támogat, s véleménye szerint a Ferencváros minden kritériumnak megfelel. 

Siklósi Csaba, az FTC hivatalos marketingügynöksége, a Lagardére Sports Hungary Kft. ügyvezető igazgatója az MTI kérdésére azt felelte, hogy a támogatásért cserébe a Telekom összesen 66 féle megjelenéshez jut, így a cég logója meghatározó szerepet kap a játékosok mezén és az Üllői úti stadionban is.

Szerző