Durván zsidózott Szentgotthárd polgármestere-Hangfelvétel!

Publikálás dátuma
2015.11.30. 10:01
Illusztráció/Thinkstock
A Népszava is írt a szentgotthárdi ipari parkban szeptemberben felállított gyűjtőpontról, ami október közepére kiürült, majd hír jött arról, hogy a november elején elbontott sátortábor helyén egy téliesített konténertábort építenek. Később azonban kiderült: Szentgotthárdon nem lesz menekülttábor, a város tartalék helyszínként szerepel a hatóságok nyilvántartásában. Huszár Gábor, Szentgotthárd fideszes polgármestere hétfőn közleményben kért elnézést "egy bizottsági ülésen nem a nyilvánosságnak szánt, a vita hevében szerencsétlenül megfogalmazott, kellőképpen át nem gondolt" mondata miatt.

Előtte azért sok minden történt, ezekre most, utólag derül fény - írja a nyugat.hu. November 16-án rendkívüli testületi ülés volt, ahol a képviselők többsége leszavazta a tervet. Most viszont felkerült az internetre egy hangfelvétel, ami a testületi ülés előtt, az erőforrás bizottság megbeszélésén készült. Az ülésen felszólalt Huszár Gábor polgármester, aki a következőket találta mondani:

annyit tőlem mindenki fogadjon el, hogy az, ami Párizsban történt, az egyértelmű bizonyítéka annak, hogy bizonyos üzleti körök, és én itt kimondom, aminek a hátterében nagy valószínűséggel akár a zsidó állam is állhat, a keresztény Európát az iszlám ellen akarja hangolni, tehát ennek a tábor létesítésének semmiféle köze nem lehet a párizsi eseményekhez...

Huszár Gábor 2010 óta Szentgotthárd polgármestere, 2010-ben a fideszes, két cikluson át polgármesterkedő Viniczay Tibort győzte le a választásokon. 2014-ben aztán Huszár már a Fidesz jelöltjeként indult, kihívója sem volt, így simán hozta a győzelmet. A polgármester zsidózós ás összeesküvés-elméleteket idéző hozzászólására azóta sincs magyarázat és reakció sem, legalábbis a kormánypárti, fideszes oldalról. Az LMP Vas Megyei Szervezete ugyanis közleményben követeli Huszár lemondását. 

A hangfelvétel itt meghallgatható

Izrael Állam Nagykövetsége - lapunknak is elküldött - sajtóközleményben reagált a történtekre:

Izrael Állam Nagykövetsége a lehető leghatározottabban elítéli Szentgotthárd polgármesterének, Huszár Gábornak azt a kijelentését, amely a médiában is megjelent. Hangfelvétel is tanúsítja, hogy a polgármester azzal vádolja Izraelt, hogy a szörnyű párizsi terrorakciók mögött áll. A polgármester szavai ismételten bizonyítják azt, hogy vannak, akik nem tanulnak a történelemből, és továbbra is a zsidó államra, Izraelre, és a zsidókra vonatkozó összeesküvés elméleteket és negatív nézeteket hangoztatnak. Az ilyen jellegű uszítás vezetett a zsidók legnagyobb tragédiájához Magyarországon is. Sajnálatos, hogy egy közszereplő, Szentgotthárd fideszes polgármestere – aki példakép kellene, hogy legyen a választókörzetében – ilyen hamis és nevetséges állításokat mond. Izrael, az egyetlen demokrácia a Közel-Keleten, és az az ország, amely a népe ellen elkövetett több ezer terrortámadás áldozata. A polgármester a kijelentésével összekeveri az elkövetőket és az áldozatokat. 

Huszár Gábor: szerencsétlenül megfogalmazott kijelentést tettem
"A legtávolabb állt és áll tőlem, hogy bárkit, különösen a zsidó vallású embereket megbántsam. Ezúton szeretnék bocsánatot kérni mindazoktól, akiket a feltételes módban elhangzottakkal megsértettem. A történteket végtelenül sajnálom" - írta az önkormányzati hivatal által kiadott, az MTI-hez eljuttatott közleményben a polgármester.

 

Kósa Lajos a Fidesz frakcióvezetője hétfőn, budapesti sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva közölte: a polgármester magánvéleményének adott hangot, nem fogadják el a nyilatkozatát, annak semmi köze a Fidesz álláspontjához. Kijelentette: a Fidesz elítél mindenfajta terrorizmust.

Az MSZP parlamenti frakciója szerint "a fideszes polgármester egy önkormányzati nyílt ülésen elmondott véleménye nem magánvélemény, ezért elfogadhatatlan Kósa Lajos mellébeszélése". A szocialisták közleményben szólították fel "Orbán Viktor pártját", nyilatkozzon arról, "mi a Fidesz hivatalos álláspontja Huszár Gábor botrányos kijelentésének tartalmával kapcsolatban, és arról is, hogy milyen következménye lesz a polgármester mondatainak".

A Demokratikus Koalíció szerint "a magyar jobboldal manapság már elmeháborodott összeesküvés-elméletekben éli ki az elfojtott zsidóellenesség okozta frusztrációt". A szentgotthárdi polgármester kijelentése a bizonyíték arra, hogy "nincs az életnek olyan mozzanata, amire kellő tájékozatlansággal és Izrael-ellenességgel ne lehetne szalonrasszista fikciós regényt költeni" - írták az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Szerző
Frissítve: 2015.11.30. 22:14

Újra Polt előtt a Simon-féle végkielégítés

Ismét Polt Péter legfőbb ügyészhez fordul az Együtt Simon Miklós fideszes országgyűlési képviselő polgármesteri végkielégítése miatt.

 Simon korábban Nyírbogát polgármestere volt, majd összeférhetetlenség miatt nem indult újra a választáson és felesége lett a polgármester, akinek vezetése alatt végkielégítést szavazott meg neki a képviselő-testület. Az Együtt az ügyészséghez fordult, ahol először nem állapítottak meg bűncselekményt, majd miután Polt Péterhez fordultak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei ügyészség felülvizsgálta álláspontját. Legutóbbi határozatában azt mondta ki, hogy törvénytelen volt a kifizetés, de bűncselekmény nem történt. Sajtóhírek szerint Simon visszafizette végkielégítését. Az ellenzéki párt továbbra is azt várja a Fidesztől, hogy zárja ki soraiból a képviselőt.

Szerző

Az MTA elnöke nem foglalkozik Hómannal

Lovász László nem fogja felvetni Hóman Bálint akadémiai tagságának visszaállítását.

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke a Magyar Hírlapnak kijelentette: mivel a nagyrészt konzervatív tudósokból álló testület 1945-ben, még a Népbíróságok Országos Tanácsának határozata előtt döntött Horthy Miklós egykori kultuszminiszterének a kizárásról, nem lát okot arra, hogy az ő döntésüket utólag megkérdőjelezze. Ha az MTA bármely tagja mégis felvetné Hóman Bálint visszavételét, akkor a közgyűlés szavaz róla - tette hozzá.

Szerző