Előfizetés

Koraszülött babát élesztettek újra a mentők

Publikálás dátuma
2015.11.30. 14:01
Illusztráció/Thinkstock
Koraszüléshez riasztották a mentőket hétfő éjjel a Jász- Nagykun- Szolnok megyei Cserkeszőlő településre. A kiérkező kunszentmártoni esetkocsi személyzete egy 24. terhességi hétre született, élettelen újszülöttet talált, akinek azonnal megkezdték az újraélesztését - írja közleményében az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója.

A küzdelem sikerhez vezetett, a kisfiú szívműködését és légzését is sikerült beindítani. A babát a helyszínre riasztott koraszülött-mentő stabil állapotban szállította a perinatális intenzív centrumba - közölte Győrfi Pál. 

 

Propagandavideóval készül Orbán a Fidesz-kongresszusra

Publikálás dátuma
2015.11.30. 13:38
Forrás: Facebook/Orbán Viktor
A Fidesz decemberi kongresszusán mutatják majd be Orbán Viktor többnyelvű, a menekültválságról szóló kampányvideóját – tudta meg az Origo. Ráadásul a rendezvény nem a Millenárison lesz. 

Az Origo információi szerint a kőbányai BNV területén gyűlnek majd össze a kormánypárt küldöttei megválasztani az új elnökség tagjait, valamint a pártelnököt. Az új helyszín választása mögött az is áll - írja a portál - hogy a Millenárissal szemben a vásártéren jóval több vendéget tudnak fogadni, ez mondhatni régóta bevett, erő- illetve népszerűség demonstráló fogás.

A kongresszuson természetesen a menekültkérdés lesz a fő téma. Az pedig célkitűzés, hogy a kötelező betelepítési kvóta elleni aláírók száma a kongresszus idejére bőven meghaladja az egymilliót, amire jó esély mutatkozik. Bár valódi értelme, pláne a vasárnapi EU-Törökország csúcs után vajmi kevés van. 

Várhatóan a kongresszuson mutatják be azt a videofilmet is, amiben Orbán Viktor a bevándorlás és a terrorizmus veszélyeiről beszél, és ehhez nem volt szükség új librettóra,  az anyag ugyanis a kormányfő elmúlt egy évben elhangzott beszédeinek a vágott változata lesz. Az értékes miniszterelnöki gondolatokat tartalmazó művet a televíziókban is vetítik, sőt külföldön közösségi oldalak segítségével is terjesztik, ezúttal ügyelve arra, hogy meg is értsék: lesz angol - és német nyelvű verzió is.  

Orbán menesztette az OEP főigazgatóját

Felmondtak az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatójának - írja a hvg.hu. November 30-tól megszűnik Sélleiné Márki Mária, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatójának a megbízása - áll a hétfőn megjelent Magyar Közlönyben. A most menesztett vezető a 2010-es kormányváltást követően, ősszel került az OEP élére.

Az MTI közlése szerint az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt határozat szerint Sélleiné Márki Mária megbízatása közös megegyezéssel szűnik meg. A határozatból kiderül, hogy az egészségbiztosításért felelős miniszter, az emberi erőforrások minisztere javasolta a főigazgató kormányzati szolgálati jogviszonyának megszüntetését.  A közgazdász végzettségű távozó főigazgató 2007 és 2010 között a szolnoki Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet főigazgatója volt, azt megelőzően pedig az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet gazdasági vezetői posztját töltötte be.