Kémvád - Kihallgatták a jobbikos képviselőt

Publikálás dátuma
2015.12.04. 16:07
FOTÓ: Népszava
 Az Európai Unió intézményei elleni kémkedés bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki Kovács Béla (Jobbik) európai parlamenti képviselőt pénteken a Központi Nyomozó Főügyészség - közölte Keresztes Imre főügyész.

Közleménye szerint Kovács Béla a gyanúsítással szemben panasszal élt. A jobbikos politikus tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, és érdemi védekezést terjesztett elő. A bűncselekmény büntetési tétele 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés - tette hozzá.

A nyomozás határideje december 20. A minősített adatokat is tartalmazó nyomozás állásáról további tájékoztatás nem adható - olvasható az ügyészségi közleményben.

Szerző

Kúria: Papp Dániel hírhamisító

A Kúria szerint az Index nem követett el bűncselekményt, amikor egy tavaly októberi cikkben hírhamisítónak nevezte a köztévés Papp Dánielt.

 A testület indoklása szerint ugyanis a hírhamisító szó nem tényállás, hanem erőteljes vélemény, a szóban forgó írás pedig nem a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) tartalomszolgáltatási igazgatójára, hanem a közmédia hírszerkesztési mechanizmusára utal. Emellett Pappnak, mint közszereplőnek, tűrnie kell az ilyen megállapításokat. Az Index szerint a hírhamisító jelzőt Papp korábbi munkásságával érdemelte ki: főszerkesztőként dolgozott a köztévénél, amikor Lomnici Zoltánt, a Legfelső Bíróság korábbi elnökét kitakarták a Híradóból, s ő készítette a Hírcentrumnak azt a tudósítást, amelyben manipulatívan megvágták Daniel Cohn-Bendit EP-képviselő nyilatkozatát.

Szerző

MSZP: a főpolgármester képtelen működtetni Budapestet

Az MSZP rossz lépésnek tartaná a BKV államosítását, szerintük a megoldást az jelentené, ha a kormány garantálná azt az évi 40 milliárd forintos többletköltséget, ami jelenleg hiányzik a budapesti tömegközlekedés fenntartásához és fejlesztéséhez.

Horváth Csaba szocialista fővárosi képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Tarlós István napközben tett kijelentéseire reagálva úgy fogalmazott, nem kötelező főpolgármesternek lenni. Tarlós István ne a Városligetről, a Dagályról, a Bálnáról, illetve a BKV-ról mondjon le, hanem tisztségéről - jelentette ki Horváth Csaba, aki szerint ha Budapest mindentől megválna, amit a főpolgármester képtelen működtetni, akkor a városnak nem maradna semmije.

Tarlós István szerint csekély az esélye annak, hogy a BKV az államhoz kerüljön, de készek azt átadni, a Budapesti Közlekedési Központot (BKK) viszont nem. A főpolgármester sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy "nem racionális vitáról szól a történet", nagy érdeklődéssel várja, hogy az állam átveszi-e a BKV-t.

Az MSZP budapesti képviselője ismét azt tanácsolta Tarlós Istvánnak, ha kell, feküdjön a miniszterelnök küszöbére és kényszerítse ki a BKV finanszírozásának megoldását. Az államosítás a rossz működésre lenne garancia, amivel a budapestiek járnának rosszul - mondta, majd hozzátette, az "összeomló budapesti egészségügy" is egy rossz államosítási folyamat eredménye, Orbán Viktor és Tarlós István pedig személyesen is felelős például a Szent Imre-kórházban kialakult helyzetért.Horváth Csaba kitért arra is: a főpolgármesternek nincs joga Budapest vagyonának elpocsékolására, ezért nem értenek egyet a Bálna "átjátszásával" a jegybankhoz.

A szocialista politikus megerősítette, továbbra is úgy gondolják, az olimpia jó eszköz lehet Budapest fejlesztésére, a rendezésről ugyanakkor a helyben élőknek kell döntenie népszavazással.

Szerző
Témák
MSZP BKV Tarlós