Előfizetés

Pistorius visszakerül a börtönbe?

Publikálás dátuma
2015.12.04. 21:07
Oscar Pistorius FOTÓ: Getty Images,
A dél-afrikai hatóságok letartóztatási parancsot adtak ki pénteken Oscar Pistorius ellen, akit az előző napon a legfelsőbb bíróság bűnösnek talált szándékos emberölés vádjában - jelentette az ENCA helyi tévécsatorna. A testület csütörtöki döntésével hatályon kívül helyezte a paralimpiai bajnok futó ügyében korábban hozott ítéletet - olvasható a hirado.hu portálon.

Pistoriust tavaly elsőfokon gondatlan emberölésben találták bűnösnek, és ötéves börtönbüntetésre ítélték. Idén októberben engedélyezték neki, hogy elhagyja a börtönt és büntetése hátralévő részét házi őrizetben töltse le. A fellebbviteli fórum ugyanakkor még nem határozta meg a büntetés mértékét, annak kiszabásával az elsőfokú bíróságot bízta meg. Az újabb ítélet kimondása után mindenesetre - a televíziós tudósítás szerint - kiadták Pistorius ellen a letartóztatási parancsot.

A teljes cikket itt olvashatja!

Vonat elé lépett egy ember Pécs közelében

Gázolás miatt várhatóan késnek a vonatok a pécsi vonalon - közölte a Mávinform péntek este.

Azt írták, hogy hét óra előtt nem sokkal Mecsekalja-Cserkút és Pécs között a Pécsről Dombóvárra tartó személyvonat elgázolt egy ismeretlen embert.

A vasúti pályát nem lehet használni a baleseti helyszínelés ideje alatt a két állomás között, a vonatoknak várakozniuk kell - tették hoz

Gázolt a vonat Füzesabonynál

Gázolás miatt 15-20 perces késésre kell számítaniuk az utasoknak a miskolci vasútvonalon péntek késő délután - közölte a Mávinform sajtóügyeletese.

Kavalecz Imre elmondta: Füzesabony és Kál-Kápolna között egy nyíltvonali gyalogátkelőhelynél a Keleti pályaudvartól Miskolcon át Debrecen felé tartó Tulipán IC elgázolt egy embert. A helyszínelés ideje alatt, várhatóan egy-másfél órán keresztül az IC-nek várakoznia kell, mert csak az egyik vágány használható.