Előfizetés

Ciprasz nem kér az IMF-ből

Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök úgy foglalt állást, hogy hazájának nincs szüksége a Nemzetközi Valutaalap (IMF) hitelére. Ezt az állami tévé 1-es csatornáján közölte. A görög kormány feje annak a véleményének adott hangot, hogy Athénnak eleve az előzetesen vártnál kevesebb pénzre lesz szüksége a harmadik, 86 milliárd euró összértékű mentőcsomagból. Ám nemcsak emiatt nem szeretné a Nemzetközi Valutaalap részvételét, hanem azért sem, mert „nem tartja konstruktívnak” a görög kérdéshez való hozzáállását. Az IMF ugyanis keményebb reformokat várna el a kabinettől.

Görögországnak hosszas huzavonát követően júliusban szavazták meg a hitelezők az újabb, immár harmadik, 86 milliárd eurós mentőcsomagot. Ebből eredetileg 25 milliárd eurót szántak a pénzintézetek feltőkésítésére, ebből azonban végül mindössze 5,7 milliárdot kellett felhasználni erre a célra.

Az IMF decemberben jelentette be, hogy januárban dönt arról, továbbra is szerepet kíván-e játszani a görög hitelcsomagban. Eddig csak az európai partnerek vettek részt venne

Corvin áruház - Megnyitás 1926 tavaszán!

Publikálás dátuma
2015.12.08. 07:22Corvin áruház - Megnyitás 1926 tavaszán!

Publikálás dátuma
2015.12.08. 07:22