Továbbra is titkolózik Pintér

Nem hajlandó elárulni Pintér Sándor, hogy név szerint ki az a huszonegy ember, aki a Századvég munkatársaként átesett nemzetbiztonsági átvilágításon - írta a Magyar Nemzet. 

A belügyminiszter a Magyar Liberális Pártot vezető Fodor Gábor írásbeli kérdésére azzal tagadta meg a nevek nyilvánosságra hozatalát, hogy a törvény az adatátadást csak szűk körben, hatósági és bírósági eljárásokhoz kapcsolódóan teszi lehetővé. Pintér korábbi válaszából csak annyi derült ki, hogy 2013 októberétől 21 munkatárs esett át a szükséges átvilágításon, s a telephely is ebben az időben kapta meg a minősített adatok kezelésére szóló engedélyt. Korábban Szél Bernadett, a nemzetbiztonsági bizottság LMP-s tagja elárulta, hogy az érintettek között ott vannak a Századvég tulajdonosai és vezetői is.

lásd még: Folytatódik a Századvég-gate

Szerző

A rendőrség elégedett, szerintük nőtt a biztonságérzetünk

Publikálás dátuma
2015.12.09. 16:47
Népszava fotó
Az elmúlt két évben jelentősen nőtt az emberek biztonságérzete - közölte a Központi Statisztikai Hivatal adataira hivatkozva a rendőrség.

A KSH felmérése szerint a "Mennyire érzi magát biztonságban sötétedés után, ha a lakhelye környékén sétál?" kérdésre 2013-ban a válaszadók 65 százaléka számolt be arról, hogy biztonságban érzi magát, a 2015-ös felmérésben ez az arány 74 százalékra emelkedett. Bár településtípus szerinti bontásban a községekben élők esetén a legmagasabb (79 százalék) azok aránya, akik biztonságban érzik magukat, a 2013 és 2015 között kimutatható pozitív változás mértéke Budapesten a legerőteljesebb: 14 százalékponttal nőtt azok aránya, akik biztonságban érzik magukat - közölte a rendőrség.

Szerző

MSZP: a luxusautókból nem látszanak az éhes gyerekek

 Az ellenzéki párt Rétvári Bence (KDNP) és Kovács József (Fidesz) nyilatkozatára reagált. 

Rétvári Bence az M1 aktuális csatornán szerdán azt mondta: két év alatt 600 ezerrel nőtt azok száma, akiket már nem fenyeget a szegénység és 168 ezerrel csökkent a mélyszegénységben élők száma, a kormány pedig tovább dolgozik azon, hogy csökkenjen a mélyszegénységben élők vagy a szegénységnek kitettek száma. A fideszes Kovács József - az MSZP közlése szerint - azzal hárította el a népjóléti bizottságban az ehetetlen menzakoszt országgyűlésbe való bevezetését, hogy felnőtt emberként ő igenis el tudja dönteni, mit hajlandó megenni és mit nem.

Az MSZP közleményében rámutat: papíron csökken a szegénység, hiszen a KSH egy ócska trükkel egyik napról a másikra megfelezi a szegények számát. Ettől azonban nem lesz kevesebb az éhező gyerek - szögezik le, kiemelve: a szegénység felszámolásának első lépése az lenne, ha tisztességes fizetést kapnának az emberek. Ez a gyermekéhezés teljes felszámolásával együtt megoldható lenne. Az MSZP  azt ajánlja, a kormánypárti politikusok ne csak a kormányzati luxusautókból tájékozódjanak, mert azokból  nem látszanak az éhes gyerekek.

Szerző