Vízilabda - Benedek Tibor kihirdette bő keretét

Kihirdette bő keretét Benedek Tibor, a januári belgrádi Európa-bajnokságra készülő magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A magyar szövetség honlapjának tájékoztatása szerint Benedek 19 játékosnak küldött meghívót. A névsorból hiányzik többek között Szivós Márton, Madaras Norbert, Decker Attila és Angyal Dániel, ők mindannyian ott voltak a kazanyi világbajnokságon.
A válogatott ezen a héten kezdi a felkészülést, majd a szövetségi kapitány a hétvégi, kassai torna után 16 fősre szűkíti a keretet. A januári győri Volvo Kupán már az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságra utazó 13 vízilabdázó képviseli a magyar színeket.
Az edző elmondta, hogy Varga Dániel, Varga Dénes, Nagy Viktor, Hosnyánszky Norbert és Hárai Balázs biztosan nem utazik a csapattal Kassára.

A magyar válogatott bő kerete:

kapusok:
Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Lévai Márton (Debreceni VSE), Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda)
mezőnyjátékosok:
Hárai Balázs, Erdélyi Balázs, Hosnyánszky Norbert, Bedő Krisztián (mindannyian ZF-Eger), Varga Dénes, Varga Dániel, Vámos Márton, Kis Gábor, Mezei Tamás, Jansik Dávid (mindannyian Szolnoki Dózsa-Közgép), Salamon Ferenc, Bátori Bence, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós (mind a négyen A-Híd-OSC-Újbuda), Manhercz Krisztián (Szeged-Diapolo), Tóth Márton (Ferencváros)

A péntektől vasárnapig tartó kassai felkészülési tornán Franciaország, Románia, valamint a házigazda Szlovákia lesz a magyarok ellenfele. Benedek Tibor együttese december 28. és 30. között Zágrábban edzőtáborozik, a január 3-5. közötti Volvo Kupán pedig a spanyol, az olasz és a szlovák válogatottat látja vendégül. A belgrádi kontinenstornán Görögország, Oroszország és Törökország társaságában a D csoportban szerepelnek a magyarok.

Szerző

Tragédia! Nem tudták újraéleszteni a magyar edzőt

A megye II.-ben szereplő Bicsérd csapatának edzője, Kovács Csaba vasárnap egy szentlőrinci teremtornán lett rosszul. Összeesett, megállt a szíve és bár mindent megtettek érte, nem sikerült újraéleszteni. Kovács csak 44 éves volt - írja a bama.hu.

Vasárnap a Bicsérd megye II.-es csapata Szentlőrincre látogatott, hogy az őszi szezon után, egy kis levezetés jelleggel részt vegyen egy teremtornán. A csapat edzője, Kovács Csaba, aki korábban Bodán még játékos-edző volt, ezúttal nem húzott szerelést, csak a padról irányította a csapatot.

– Vasárnap elkísérte a csapatot a teremtornára – mesélte Kajdon, a könnyeivel küszködve. – Nem is volt semmi gond. Nem szólt, hogy rosszul van, egyszerűen csak ott ült a kispadon a kapusunk mellett. Aztán kicsivel később vették észre, hogy baj van, Csaba ledőlt a padról. Az egyik fiatal játékosunk az orvosi egyetemen tanul, azonnal a segítségére sietett, és megkezdte az újraélesztését. Egy orvos is ott volt a helyszínen, mind a ketten megtették amit csak lehetett. Úgy tudom, hogy a mentők is nagyon hamar a helyszínre értek, és majd egy órán keresztül próbálták visszahozni Csabát. Sajnos, hiába küzdöttek érte erejükön felül is, nem sikerült...

A teljes cikket itt olvashatja!

Szerző

Elúszott az olimpia

Publikálás dátuma
2015.12.14. 20:46
Szucsánszki Zita (k) és a lengyel Karolina Kudlacz (b). MTI Fotó: Kovács Anikó
Drámai vereséget szenvedett a magyar női kézilabda válogatott a dániai világbajnokságon Lengyelország együttesétől. A 24-23-as vereség nemcsak azt jelenti, hogy véget ért számunkra a vb, hanem azt is: nem leszünk ott a riói olimpián.

Lengyelországon kellett túljutnia a magyar női kézilabda-válogatottnak ahhoz, hogy bejusson a vb-n a legjobb nyolc közé, egyúttal részvételt nyerjen a olimpiai kvalifikációs selejtezőtornára. A feladat nem tűnt teljesíthetetlennek, hiszen a lengyel válogatott kerete alaposan átalakult a tavalyi Európa-bajnokság óta: hét helyen változott. Rendkívül gyengén kezdte Németh András válogatottja a mérkőzést, Sok labdát eladtunk, s a lengyelek több gólt szereztek lerohanásból. Nem találtuk a lengyelek játékának ellenszerét, akik már 11-5-re elhúztak. 11-8-nál ráadásul súlyos sérülést szenvedett Tomori Zsuzsanna, akinek a térdszalagjai sérültek meg. Később, már a második félidőben felpolcolt lábbal tűnt fel a lelátón.

Beállt azonban Hornyák Dóra, s teljesen megváltozott a játék képe. Az FTC balátlövője félelmetes tempót diktált, miközben a lengyelek mintha elfelejtettek volna gólt szerezni, ami számunkra persze egyáltalán nem volt rossz hír. A 25. percben épp Hornyák egyenlített, majd ugyanő, illetve Mayer Szabina 13-11-re módosította az eredményt. A 18. és a 28. perc között nyolc találatot értünk el és egyet sem kaptunk. A szünetre azonban csak egygólos előnnyel érkeztünk, mert röviddel a félidő vége előtt 14-13-ra szépítettek a lengyelek. Az első játékrész tehát hektikus játékot hozott. Egy biztos, ez a félidő nem a kiváló kapusteljesítményekről szólt.

Szerencsére a második félidőben azzal a lendülettel folytattuk, ahol az első játékrészt abbahagytuk. Igaz, az első gólig a 36. percig kellett várni, amikor Zácsik törte meg a gólcsendet, majd Bódi találatának köszönhetően első ízben a találkozó során háromgólosra nőtt a magyar előny. Sajnos azonban ez a félidő sem telt el magyar rövidzárlat nélkül: hiába vezettünk 17-14-re, a lengyelek egyenlítettek, majd a vezetést is megszerezték. Ezután megráztuk magunkat, majd a 44. percben ismét nálunk volt az előny Hornyák találatának köszönhetően. Ezután fej-fej mellett haladtak a csapatok, mígnem az 52. percben újabb balszerencse érte a magyar válogatottat: Görbicz is megsérült, igaz, távolról sem olyan súlyosan, mint Tomori, hiszen saját lábán hagyta el a pályát.

Kiválása azonban érezhetően megviselte Németh András tanítványait. 22-22-nél után futni kezdtünk az eredmény után. Egyre kevésbé volt tartása a csapatnak. A kulcsemberek mindinkább elfáradtak. Németh András cserékkel próbált új lendületet adni a csapatnak, ám ez nem sikerült A lengyelek is fáradtan játszottak, jellemző, hogy az utolsó találat az 54. percben esett, amikor Szucsányszki 24-23-ra szépített, de ennyi is maradt a végeredmény. Sima meccset reméltünk, ehelyett már a nyolcaddöntőben befejeződött számunkra a vb, s elúszott az olimpiai részvétel is. Németh András a meccs után elmondta, többen elfáradtak a csapatból, s a kiesések miatt egyre kevesebb lehetősége volt variálni.

Szerző