Az a gaz EU! Strasbourg elkaszálta a politikus nyugdíjakat

No, most aztán pláne nem fogják "szeretni" Brüsszelt a kormánypárti politikusok. Már így is a bögyükben van, szinte napi rendszerességgel szidalmazza valamelyik Fidesz-KDNP-s vezéregyéniség az EU-t, ma éppen az Európai Parlament állásfoglalására reagálva tették ezt. És akkor még ez is: A strasbourgi Emberi Jogi Bíróság elkaszálta a politikus nyugdíjakat - írja honlapján a PM. 

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága szerint is egyértelműen jogsértő az Orbán-kormány "Lex Harrach" törvénye, miszerint a nyugdíjaskorú országgyűlési képviselők a nyugdíjuk mellett a politikusi fizetésüket is felvehetik, miközben minden közszférában dolgozónak megtiltották azt. A bíróság megerősítette, amit a Párbeszéd Magyarországért (PM) már régóta követel: a kettős juttatás tilalmát ki kell terjeszteni a képviselőkre is. A PM utoljára december elején nyújtotta be törvénymódosító javaslatát arról, hogy az országgyűlési- és az EP-képviselők se kaphassanak egyszerre tiszteletdíjat és nyugdíjat.

A PM szerint elfogadhatatlan, hogy miközben ma Magyarországon milliók tengődnek a létminimum alatt, addig Harrach Péter és társai többszázezres nyugdíjuk mellé még a 1,3 millió forintos fizetésüket is felvehetik. A PM szerint a strasbourgi ítélet egyértelmű jelzés, hogy a kormánypárti politikusoknak kedvező, "kivéve a gyevi bírót" szabályozást azonnal meg kell változtatni.

A PM társelnöke Szabó Tímea utoljára december elején nyújtotta be a kettős juttatás tilalmáról szóló javaslatát, arra figyelmeztetve az Orbán-kormányt, hogy ha elutasítja, akkor nem csak jogsértést követ el, de a tömeges perindítások várhatók, százmilliós kártérítéssel, az adófizetők zsebéből. Szabó Tímea ezzel egy időben levélben kereste meg az összes nyugdíjaskorú képviselőt, hogy ők felveszik-e a fizetésük mellett a nyugdíjukat is. Eddig nem kapott választ senkitől.

(forrás: PM Sajtó)

Szerző

122 milliót csaltak ki a Mazsihisztől ismeretlenek

Publikálás dátuma
2019.02.23 19:56
MTI Fotó: Kallos Bea
Annyit tudni csak, hogy magyar számlán landolt a pénz. Feljelentést tettek, és egy belső vizsgálat nyomán kirúgtak két munkatársat.
Csalók vették rá a Mazsihisz munkatársait, hogy egy másik bankszámlaszámra utalják a budapesti Rumbach Sebestyén utca zsinagóga felújítására szánt pénz egy részét - írja a hvg.hu. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége még február elején jelentetett meg egy közleményt honlapján arról, hogy
"súlyos pénzügyi – mintegy 122 millió forint értékű – bűncselekmény sértettjeként ismeretlen elkövető ellen feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon".
Az ügy a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga felújítását végző fővállalkozó egyik számlájának kifizetésével kapcsolatos. Az izraeli sajtóban megjelent hírek szerint a csalást januárban követték el, a telefonos és e-mail-es megtévesztés pedig arra irányult, hogy a csalók két Mazsihisz-munkatársnál elérjék, hogy az általuk kezelt bankszámlára utaljanak. A hvg.hu úgy tudja:
egy hazai bankszámlaszámról van szó, és a csalók a hiteleshez megtévesztésig hasonlító igazolással erősítették meg a "megváltozott számlaszámot".
A Mazsihisz vezetése a bűncselekmény miatt nem csupán feljelentést tett, de azonnali belső vizsgálatot is elrendelt. Két dolgozótól váltak meg, akik egyike vezető beosztásban volt. A lapok által idézett jelentés szerint bár a Mazsihisz áldozata volt a csalásnak, a munkatársak hibát követtek el.
A Rumbach-zsinagóga felújítása az esettől függetlenül zavartalanul halad tovább.
Frissítve: 2019.02.23 20:02

Kisorsolták az ötös lottó nyerőszámait

Publikálás dátuma
2019.02.23 19:47
Illusztráció/Népszava
Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki:
Nyerőszámok: 11 (tizenegy) 27 (huszonhét) 46 (negyvenhat) 48 (negyvennyolc) 87 (nyolcvanhét) Joker: 600945
Szerző