Kínos listán végzett az első helyen Orbán

Publikálás dátuma
2015.12.17. 12:01
FOTÓ: Népszava
A Politico év embere választása után újabb listán lett első Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök és az Európai Bizottság elnökének kézfogását egy amerikai szórakoztató honlap az év legkínosabb pillanatának nevezte - szúrta ki az Origo.

A BuzzFeed 2015 legkínosabb pillanatait rangsorolta, az első helyre a magyar miniszterelnök emlékezetes kézfogása került Jean-Claude Junckerrel.

Emlékezetes, hogy amikor idén januárban Brüsszelben találkozott Orbán az Európai Bizottság elnökével, Juncker nem engedte el Orbán kezét, hanem szép lassan maga után húzta. A gesztuson a magyar miniszterelnök nem sértődött meg, egy háttérbeszélgetésen érdekes politikusnak nevezte Jean-Claude Junckert. "Van, akiket ütöget, másokat a kezüknél fogva húzgál. Ő ilyen ember, nem kell ezen megsértődni, ez teljesen normális nála" - mondta Orbán.

A listán nyolcadik lett Tomasz Siemoniak lengyel védelmi miniszter, aki egy NATO-eseményen mikrofonnak nézett egy asztali lámpát. A középmezőnybe került az amerikai republikánusok elnökjelöltségéért ringbe szálló Donald Trump is egy szintén érdekes kézfogással - írja az Origo.

Nem ez az emlékezetes kézfogás volt az egyetlen Juncker és Orbán találkozásaiban, amire sokan emlékezhetünk. A rigai EU-csúcson például az EB-elnök “Hello, diktátor!” felütéssel köszöntötte a magyar kormányfőtJuncker láthatóan rendkívül humoros kedvében volt, az egymás után érkező politikusokat is hasonlóan jókedvűen, barátságos gesztusokkal fogadta. A görög miniszterelnöknek, Alekszis Ciprasznak egyenesen felajánlotta, hogy kölcsönadja neki a nyakkendőjét, miután észrevette, hogy a kormányfő öltönyéhez nem vett fel nyakravalót.

Szerző

Friderikusz: a Fidesz szétlopja, szétcsalja Magyarországot

Publikálás dátuma
2015.12.17. 11:18
A műsorvezető az Összezárva Friderikuszban, amiben Orbán valószínűleg nem fog szerepelni. FOTÓ: Facebook
Friderikusz Sándor szerint folyamatosan nyomás alatt tartja Magyarországot az Orbán vezette Fidesz, a másik oldal pedig eközben a béke szent szabályai szerint próbál meg játszani. A műsorvezető úgy fogalmazott a Magyar Narancsnak adott interjújában, hogy a Fidesz szétlopja, szétcsalja, széthazudja Magyarországot, és szerinte robbanással ér véget majd ez a lázálom. Az interjúban megjegyezte, hogy "ezt az országot hozták létre az én egykori fideszes barátaim".

A műsorvezető arról is beszélt, hogy Orbán Viktor valószínűleg nem fog szerepelni az Összezárva Friderikusszal című műsorában, mivel szerinte a kormányfő "ebben a mai állapotában" nem vállalná be a dolgot, ő pedig "kétszer is meggondolná", hogy kíváncsi-e még rá, ugyanis közel tíz éve nincs személyes kapcsolatuk egymással, "de épp elég, amit lát és hall" belőle.

A mai Magyarországgal kapcsolatban kifejtette: szerinte 5-10 éve permanens háborúban állunk, "folyamatosan nyomás alatt tartja Magyarországot az Orbán vezette Fidesz, a másik oldal pedig eközben a béke szent szabályai szerint próbál meg játszani". 

"A Fidesz olyan világot teremtett, amely a normális, független, és szuverén módon gondolkodó ember számára szürreális" - fogalmazott, hozzátéve: "élhetetlen országot" kreáltak, akkor is, ha "haszonlesők" ás "félreértésben szenvedők százezrei" állnak mögöttük. "Aki még tudja, milyen becsületesnek lenni, ma rosszul érzi magát itt. Ezt az országot hozták létre az én egykori fideszes barátaim" - mondta Friderikusz.

Kövérről László házelnökről úgy fogalmazott a műsorvezető, hogy csak fröcsögni, gyűlöletet kelteni tud. "És ez az ember az országvezető a harmadik évezred európai országában!" - fogalmazott Friderikusz. Szerinte ez a politika, amit ma látunk magunk körül, normális országban egy-két év után megbukna, nálunk viszont virágzik, mint nyár végén a tubarózsa.

Friderikusz szerint a Fidesz szétlopja, szétcsalja, széthazudja Magyarországot, és attól tart, hogy ez a lázálom robbanással ér majd véget - nyilatkozta a műsorvezető a Magyar Narancsnak.

Szerző

Feloszlatta magát egy község önkormányzata Békésben

Feloszlatta magát a Békés megyei Dombiratos község önkormányzatának képviselő-testülete - írja csütörtöki számában a Békés Megyei Hírlap.

A december 3-i képviselő-testületi ülésen három képviselő kezdeményezte a testület feloszlatását, amelyre mind a négy képviselő és a polgármester igennel szavazott. A helyi választási bizottság március 13-ra tűzte ki az időközi választást. Akkor a település négy képviselőt és polgármestert választ majd.

Az új testület megalakulásáig Bojczán Nándorné (független) jelenlegi polgármester látja el a feladatokat. Januárban derül ki, hányan jogosultak választásra a településen, ekkor állapítják meg azt is, hány aláírást kell gyűjteniük az induláshoz a jelölteknek - írja a lap.

Szerző